Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 12. svibnja 2024. (PEV/IBA) – U dvorani hotela Academia, Zagreb, održani su zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb - Radićeva, na kojem su sudjelovali vjernici jutarnjih nedjeljnih i međunarodnih bogoslužja.

U slavlje je uveo pastor Željko Mraz, a vjeronaučne skupine djece izvele su prigodni program i darivanje majki povodom Majčina dana.

Pastor Filip Grujić je čitanjem Djela apostolskih 1,6-11 u propovijedi pod naslovom ‘Poslanje,’ započeo s nizom razmatranja knjige Djela apostolskih pod zajedničkim nazivom ‘Do na kraj zemlje.'

Starješina Momir Blažek upoznao je zajednicu s brošurom ‘Krist 365’ gdje se mogu pronaći iskustva djelovanja Duha Svetog u životima pojedinaca i kako je kroz njih Bog djelovao u životima njihovih bližnjih.

Po završetku bogoslužja, održana je godišnja skupština BC Zagreb na kojem su vjernici, članovi BC Zagreb, usvojili Izvješće o crkvenom radu u 2023. godini. Budući da se nakon potresa mnoge zgrade moraju obnoviti tako se i zajednica u Radićevoj nalazi pred izazovom (privremenog) iseljenja dok se radovi ne okončaju. Zajednica se nalazi pred novim izazovima i ovo je prilika za pronalaženje novih odgovora na njih.

Na kraju skupštine, pastor Ivica Horvat, predsjednik SBC RH i starješina BC Zagreb Ivan Vučetić vodili su molitve za iskazane potrebe, a druženje vjernika je nastavljeno uz prigodni domjenak.

Robert Bogešić