Vruće teme na Činti

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Kamp Činta (Ugljan) - Od 16. do 23. srpnja grupa Stari Čintaši i ovog ljeta okupila se u svom specifičnom sastavu na dobro  znanoj lokaciji, na otoku Ugljanu, u uvali Činta. 

Vrući dani, vruće noći, toplo more, ukusna hrana, druženje, odbojka, dječja igra, smijeh, izležavanje u hladovini, povjerljivi razgovori, svjedočanstva, nova poznanstva i prijateljstva - ima li toga igdje na jednom mjestu u samo 7 dana?

Pastor Ladislav Ružička se odvažio za "vruće" teme: naglasio je kako je jedini razlog  za rastavu braka preljub, ali čak i to nije neoprostiv grijeh, pa nije nužno da bude razlog rastave. Progovorio je i o današnjim nastranostima na području seksualnosti, pozvao prisutne na seksualnu čistoću i vjernost bračnom drugu. Naglasio je kako je opraštanje nužno i uvjet za dobar život već tu na zemlji, a posljedično tome i za život vječni. Mi kršćani smo sol i svjetlo ovom svijetu i moramo ustrajati u vrijednostima Kraljevstva Božjeg snagom Duha Svetog.

Svečani čin krštenja bio je kulminacija ovogodišnjeg boravka na Ćinti; svoju vjeru su tako javno posvjedočile četiri osobe: Edi Smolenicki, Katarina Hric, Katka Topoljski i Irena Đuričak. Ljudi svih generacija, iz raznih krajeva svijeta, okupljeni na tom čarobnom komadiću zemlje, potvrdili su spontano - ako Bog da života - doći ćemo i iduće godine. 

Edita Turinski