10-ta godišnjica djelovanja BC Dugo Selo

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Dugo Selo, 21. travnja 2024. (IBA) - Povodom 10-te godišnjice Baptističke crkve Dugo Selo održano je svečano bogoštovlje. Najnovija crkva članica Saveza baptističkih crkava u RH obilježila je 10 godina od svojih ranih početaka.

Rad misijske postaje Dugo Selo započinje 2014. godine dolaskom misionarske obitelji Santos iz Brazila, Emanuel i Francin sa djecom. Santosi se odazivaju na poziv svojih kolega, misionara iz BC Dubrave, Stivena i Tabite Bell, a dolaskom u Hrvatsku otpočinju svoju misiju osnivanja grupe vjernika u Dugom Selu. U kući u kojoj su živjeli započinju grupu za proučavanje Božje Riječi. Toj grupi se pridružila nekolicina vjernika iz okolice i BC Dugo Selo počela je rasti. 

Voditelj zajednice brat Kostya Bakanov pozdravio je sve okupljene među kojima su bili pastori zagrebačkih baptističkih crkava BC Zagreb i BC Dubrava kao i pastor Ivica Horvat predsjednik Saveza baptističkih crkava u RH. Braća Ruben Habuš i Josip Barać podijelili su svoja svjedočanstva kroz koja su se prisjetili Božjeg djelovanja od osnivanja BC Dubrava, pa početaka BC Dugo Selo i nakon toga započinjanje misijskog rada u Vrbovcu. Bračni par Vacka počastio je okupljene glazbenim doprinosom s pjesmom “Tvoj trud nije uzalud”.

Pastor BC Dubrava Teofil Mršić propovijedao je o važnosti Božje blizine i dubokog odnosa s Bogom koji uvijek zauzima centralnu važnost u životu svakog kršćanina. “Aktivnosti, djelovanje i misija uspješni su jedino ako je u centru naših života odnos sa živim Bogom” podsjetio je sve okupljene pastor Mršić. Za BC Dugo Selo i njeno vodstvo, braću Stjepana Kašnara, Marka Bogdanovića, Branka Muhina i Kostyu Bakanova molili su pastori Danijel Časni, Filip Grujić, Teofil Mršić i Ivica Horvat koji je zajednici u Dugom Selu čestitao u ime SBC u RH 10. godišnjicu te prenio pozdrave cijele skupštine Saveza koja je jednoglasno, samo dan prije, prihvatila BC Dugo Selo za svoju najnoviju crkvu članicu. Druženje je nastavljeno uz domjenak koji su pripremili vjernici BC Dugo Selo.