Dar za daruvarsku djecu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Daruvar, travanj 2024. (IBA) - Krajem 2023. godine Baptistička crkva Daruvar priključila se projektu "Božić djetetu " u organizaciji hrvatskog nacionalnog tima Samaritan's pursa. 

Na taj se način čak 200 poklona našlo u rukama djece iz Daruvara i okolice. Djeci i roditeljima kroz interaktivan program prikazano je evanđelje i pravi smisao Božića. Osim poklona, ova međunarodna organizacija pripremila je dvanaesto tjedni program proučavanja Biblije za djecu pod nazivom "Najveće putovanje" te nas opremila udžbenicima koji detaljno prolaze teme od stvorenja svijeta, čovjekovog pada u grijeh, Isusovog dolaska i otkupljenja, važnosti propovijedanja Krista, ljubavi prema drugima itd. 

Svake bi se subote ujutro tim crkve okupljao kako bi djecu raznih pozadina u dobi do 14 godina poučili o tome tko je i kakav je sveti Bog, a redovito su dolazila i djeca iz crkve. Kroz sat vremena i 30 minuta, svaka od tri dobne skupine dobila je pola sata za slušanje biblijske priče i tumačenje iste, izrađivanje kreativnih rukotvorina i igranje zabavnih igara koje su često bile povezane uz temu i nakon kojih je dobro pristajala okrijepa raznim slasticama i voćem.

Početkom travnja 2024., po završetku "Najvećeg putovanja," organizirana je podjela diploma polaznicima, a svatko je dobio i udžbenik uz kojeg će se doma moći podsjetiti o svemu što su učili. ‘Zahvalni smo što je Bog potaknuo mnoge roditelje da dovode svoju djecu i nadamo se da ovo neće biti kraj nego početak jedne važne službe u našoj crkvi,’ riječi su pastora Ivana Špičaka.