Zagrepčani izazivaju - pridružimo im se

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Ohrabreni prošlogodišnjim odazivom na naš pred-Uskrsni projekt pod nazivom Izazov 40, u BC Zagreb smo odlučili nastaviti u istom smjeru. Pripremljen je 40 - dnevni plan čitanja i izazova za djelovanje koji će se reproducirati putem audio-video sadržaja na društvenim mrežama, a također će biti u tiskanom obliku za one koji radije drže knjižicu u ruci.

Ove je godine glavna tema Izazova 40 – Put do uskrsnuća

„O, da spoznam Tvog Uskrsnuća moć́,
Da Te upoznam u patnjama.
Prođem i kroz smrt kao Ti, Gospode,
 I da živim s Tobom zauvijek.“

Stihovi poznate nam pjesme 'Sve što bješe drago srcu mom' govore o dubokoj želji srca koje čezne prolaziti sa svojim Gospodinom kako ono najbolje (život s Bogom zauvijek), tako i ono najteže (patnja, smrt). Sljedećih 40 dana želimo okrenuti svoja srca ka Kristu, s Njim proučavati Njegov život, ali i u svjetlu toga, preispitivati naše.

Razmišljajući o Isusovom putu do Uskrsnuća i promatrajući Njegov život, prolazit ćemo kroz sljedeće 4 cjeline:

1. Utjelovljenje
Kroz Riječ promatramo Isusa kao potpunog Boga, ali i čovjeka te kako se Krist očituje u nama danas.

2. Kušnja
Isus odlazi u pustinju, biva kušan i na taj se način priprema za službu koja je pred Njim; s druge strane i mi smo u našoj svakodnevici kušani i borimo se s našom „ljudskosti“.

3. Služba
Na što Krist u svojoj službi poziva učenike? Koja je naša služba danas?

4. Patnja
Prisjećamo se Krista koji zbog nas pati u svojim posljednjim danima, ali smo svjesni i naših patnji svakodnevice.

Svaki dan se temelji na jednom biblijskom tekstu uz kojeg je uvijek netko drugi napisao kratko promišljanje koje može sadržavati i osobnu priču vezanu uz temu, nakon čega slijedi praktični izazov za promišljanje i/ili djelovanje.

Vjerujemo da su ovi materijali dobar poticaj za našu osobnu izgradnju, ali su također korisno evangelizacijsko sredstvo. Prepoznajemo da su ljudi oko nas u vrijeme Korizme otvoreniji za duhovne poticaje pa zašto ne ponuditi nešto konkretno i biblijski utemeljeno?

Dnevna čitanja kreću u srijedu 26. veljače. Svaki dan na Facebook stranici „Baptistička crkva Zagreb“ bit će dostupan tekst dnevnog čitanja sa videom Izazova dana! Pridruži nam se i ove godine u IZAZOVU 40 - Put do Uskrsnuća!

Urednički tim 'Izazov 40'
BC Zagreb