Korejski zbor posjetio Sisak

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Sisak, 31. siječnja 2020. (IBA) -  Zbor iz Koreje oduševio je svojim nastupom kako vjerničku zajednicu tako i mnoge Siščane.

Nisu samo pružili nezaboravni glazbeni doživljaj nego duhovno iskustvo Božje prisutnosti. Prva pjesma sa kojom su počeli koncert bila je ''Oče Naš'' na korejskom za što je zbog skučenog prostora bilo onemogućeno imati projekciju sa prijevodom. Usprkos tome mnoge oči su zasuzile zbog načina izvođenja i očite predanosti izvođača onome kojemu su riječi upućene. Poseban doživljaj je bio slušati pjesme na hrvatskom 'Ja volim te', 'Da moj isus ljubi me' i 'Kad glas svete trube jekne', za koje su imali vremena uvježbati tek nešto više od mjesec dana, nakon što su primili poziv putem Viber-a.

Vrijeme do početka koncerta prije osvježenja kavom i čajem oni su se okupili na molitvu i u svome stilu oko petnaest  minuta zajedno molili. Ovu dragu grupu mladih ljudi sa njihovom voditeljicom Myung Sook Yang susreli smo za prošlogodišnjeg posjeta J. Koreji, krajem listopada, na biblijskom seminaru sa braćom B.Cenger i M.Salijev u gradu Daejeon. Tada smo saznali da su moleći se koju zemlju da posjete na neobičan način saznali za Hrvatsku. Naš dolazak k njima potvrdio im je da se radilo o Božjem vodstvu. Tom prilikom smo upoznali i supruga voditeljice, koji je pastor u Prezbiterijanskoj crkvi. Na kraju koncerta njihovom pozivu da se mole za prisutne, želeći ohrabriti i iskazati ljubav Božju, mnogi su se odazvali.

Istim programom su nastupali i u BC Karlovac i BC Dubrava, koja je cijeli koncert stavila na YouTube, a može se pogledati ovdje.

M.Komanović