Rukopoloženi novi starješine

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Dubrovnik, 12. siječnja 2020. (IBA) - Nakon razdoblja posta i molitve odlukom crkvene skupštine Nikša Ivanković i Perica Knežević izabrani su za starješine Baptističke crkve Dubrovnik.

Nikša Ivanković vjeran je i odgovoran član crkve od samoga njezina osnivanja i otpočetka je pokazivao ozbiljno zanimanje za duhovan napredak drugih kao i za svoj osobni. Perica Knežević vjeran je i odgovoran član crkve od rujna 2017. U Dubrovnik je stigao iz Donjeg Miholjca gdje je vjerno služio kao pastor tamošnje Evanđeoske pentekostne crkve od 2000. Pastor Daniel Mackenzie i starješina John Lehn, uz prigodnu propovijed starješine Johna Lehna, rukopoložili su Nikšu Ivankovića za starješinu te njega i Pericu Kneževića uz blagoslov crkve uveli u službu starješine BC Dubrovnik u nedjelju 19. siječnja.

Crkva je za dar novim starješinama pripremila knjigu »Vodstvo u ljubavi« autora Alexandera Straucha uz posvetu iz Poslanice Filipljanima 1,9-10: »I ovo je moja molitva: Neka vaša ljubav sve više raste u pravoj spoznaji i svakom rasuđivanju da mognete prosuditi ono što je bolje: da budete čisti i besprijekorni za Kristov dan, i na slavu i hvalu Božju puni roda – pravednosti – koji dolazi po Isusu Kristu.«