Domjenak TBA u Krapini

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Krapina, 6. siječnja 2020. (IBA) - U suradnji s Baptističkom ckvom Emanuel, u Krapini je održan domjenak diplomanata i studenata Teološke biblijske akademije.

Ovaj domjenak je, kao i svaki do sada, bio prilika da se diplomanti, profesori i studenti TBA sastanu i međusobno razmjene molitvene potrebe i ohrabrenja, ali i dogovore neke nove suradnje. Dan je započeo porukom iz 148. psalma koji je sve podsjetio na to da je najvažniji cilj u novoj godini proslavljati Gospodina Isusa.

Ove godine su predstavnici iz deset postojećih crkava ili crkava u osnivanju predstavili stanje u zajednicama i mjestima iz kojih dolaze. Svaki od njih u nekoliko se rečenica osvrnuo na rad crkve tijekom protekle godine i iznio nekoliko aktualnih i dugoročnih molitvenih potreba za lokalnu crkvu, grad iz kojeg dolaze ili sebe osobno.

TBA je iskoristila praznik Sveta tri kralja kako bi se diplomanti mogli okupiti. Nažalost, diplomanti iz Srbije nisu mogli prisustvovati domjenku zbog njihovog božićnog slavlja. Danijel Kuhar, koji sudjeluje u osnivanju crkve u Sloveniji, poslužio nam je Riječju  poslijepodne. S obzirom na to da je šesti siječnja radni dan u Sloveniji, Danijel je uzeo godišnji odmor kako bi prisustvovao domjenku, a sa sobom je poveo cijelu svoju obitelj.
Ove akademske godine TBA ima četiri redovna studenta i pet studenata koji slušaju samo određene kolegije. Petero studenata također je prisustvovalo domjenku na kojem su i oni prezentirali rad i molitvene potrebe svojih lokalnih zajednica.

Na domjenku je bilo pet profesora koji služe na TBA, ali i u svojim mjesnim crkvama.  Neki od njih također rade na osnivanju crkava u mjestima iz kojih dolaze.

“Kao profesor iz početka TBA, 2000. godine, i tako svih studenata, uživao sam u prilikama razgovaranja i slušanja naših diplomanata a i sadašnjih studenata iz barem pet naraštaja. Njihova su osobna izvješća itekako zanimljiva i puna novih vijesti. Gospodin djeluje u njima i preko njih u životima i crkvama po velikom prostoru bivše Juge.“
Gene Whiting (profesor iz Čakovca s najdužim stažem na akademiji)

“Puno je lijepih uspomena kroz četiri godine u Krapini koje sam proveo, koje te vuku unazad, tako da je veliko ohrabrenje bilo doći opet i vidjeti kako dalje napreduje škola. Ujedno, tu su sve generacije gdje imaš priliku razgovarati i čuti kako služe u mjestima gdje ih je Bog postavio.“
Danijel Krizmanić, diplomant i pastor BC Požega

Molite za službu TBA koja nastoji opremiti sluge crkve i osposobiti pastore i osnivatelje crkava za našu regiju.

Mišel Mađerić