Rujanska događanja u BC Osijek

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Osijek, 4. i 11. rujna, 2016. (IBA) - Da počeci nikada nisu jednostavni, mislilo se i ove godine u BC Osijek. Tako su članovi crkve, prije početka još jedne školske godine, za neke prve školske godine, svu svoju djecu donijeli u molitvi pred Boga. Pastor Magda pozvao je svu djecu naprijed kako bismo ih mogli vidjeti i upoznati, a zatim je za njih molio nakon čega su djeca dobila i prigodan darak za početak školske godine koji su s oduševljenjem pokazivali roditeljima. 

Kao nastavak u novim počecima, tako je i 11. rujna održano posebno bogoštovlje – služba krštenja i primopredaje zajednice novom pastoru-pripravniku. Tijekom tinejdžerskog kampa na Činti 2016. godine, Miriam Paluh svoj je život odlučila predati Kristu te je svoju vjeru i obraćenje odlučila i javno potvrditi krštenjem. To se i dogodilo 11. rujna 2016. pred prepunom prostorijom BC Osijek. Nakon krštenja, za blagoslov nad Miriam i Božjim vodstvom u njezinom životu molili su pastor Magda i pastor Dobutović, a zatim je s njom njezinu prvu Gospodnju večeru podijelila njezina obitelj. 

Budući da dosadašnji pastor Toma Magda i supruga sele iz Osijeka, mjesto pastora u BC Osijek ostalo je prazno. No nakon promišljanja i razgovora s kandidatom, odbor BC Osijek prihvatio je za sljedećih godinu dana novog pastora-pripravnika Josipa Dobutovića iz Andrijaševaca. Tako je nakon čina krštenja došao i drugi trenutak bitan za crkvu – molitva za novog pastora-pripravnika. Pastor Magda predstavio je Josipa crkvi i dao mu priliku reći nekoliko riječi, a zatim su pastori Magda i Dobutović molili i za Josipa i za crkvu u ovoj novoj situaciji. Zatim se uz nekoliko prigodnih riječi i dara, koje je u ime BC Osijek prenijela Violeta Kardoš, crkva oprostila od dosadašnjeg pastora i njegove supruge. 

Zajedničko je slavlje i oproštaj završeno i zajedničkim ručkom, kolačima i druženjem. Već sljedeće nedjelje, 18.9., Osječani će imati priliku slušati propovijed novog pastora-pripravnika. 

Speranca Tomin