Kamp s Englezima 2016

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Sirač, 9. rujna 2016. (IBA) - Zadnji vikend u kolovozu, osamnaestu godinu za redom, u Siraču je održan kamp za mlade u organizaciji BC Sion Sirač i partnerske crkve iz Engleske, The Forge. Kamp je trajao od 21. do 31. kolovoza i na njemu je sudjelovalo 35 mladih od kojih je 14 bilo iz Engleske pod vodstvom brata Matta Levetta, pastora za rad s mladima. Smještaj je bio osiguran po kućama braće i sestara iz crkve i prijatelja iz Sirača dok se većina vremena provodila u samoj crkvi, školskom igralištu i dvorani Osnovne škole Sirač.

Kao i svake godine do sada glavni zadatak i cilj kampa je rad sa djecom iz sela kroz dječji klub od ponedjeljka do petka ujutro od 10 do 12 sati. Djeca su uživala u raznim natjecanjima, pjesmama, igrokazima i pričama koje su i ove godine za njih priredili naši gosti iz Engleske dok je i ove godine veliku pozornost djece privukla kreativna radionica koju je vodila sestra Tamara Prohaska. Osim jutarnjeg programa djeca su mogla provesti i dva popodneva u dvorani Osnovne škole gdje je za njih bio pripravljen fitness program koji je vodio brat Aš Stannard. 

Osim jutarnjeg programa s djecom mladi su proveli vrijeme u izradi gusjenice u dvorištu vrtića koju su zatražile odgajateljice iz vrtića, što za mlade nije izazvalo nikakav problem i želja im je ostvarena. U subotu 27. kolovoza na odbojkaškom igralištu održan je turnir u organizaciji Savjeta mladih Općine Sirač na kojem su sudjelovale i ekipe BC Sion Sirač i The Forgea. 

Kamperi su pomogli i odradili veći dio pripreme na dan turnira i na taj način pokazali kako je važan timski rad i ostavili lijepo svjedočanstvo svim okupljenima.

Za vrijeme kampa mladi su se uključili u bogoštovlja sa svojim doprinosima dok je poruku iz Božje riječi imao brat Matt Levett. Zadnja dva dana na kampu provedena su u opuštajućoj atmosferi, tj. na bazenu u Lipiku i planinarskom domu Omanovac gdje su mladi proveli vrijeme sa pastorom Mirčetom Manevskim. Na rastanku su potekle suze i svima je teško pao rastanak nakon deset lijepo provedenih i blagoslovljenih dana.

Mladi iz BC Sion Sirač zahvaljuju svima koji su otvorili svoje domove za mlade, svima koji su pripremili kolače i pomogli u kuhinji, a posebno sestrama Gabrijeli Šafar i Jasni Petrušić koje su i ove godine najviše radile u kuhinji da bi kamp zadržao svoju draž kao i sve ove godine do sada.

Također zahvala i bratu Ivici Horvatu na donaciji majci za svu djecu i sudionike kampa što je ove godine dalo poseban ugođaj i razveselilo sve prisutne.

Prošao je još jedan kamp pun  blagoslova i lijepih trenutaka i mladi vjeruju, ako Gospodin dopusti, da će se kamp održati i sljedeće godine kao i svake do sada.

SIBA