Održana Baptistijada u Siraču

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Sirač, 18. lipnja 2016. (IBA) - Na ovogodišnju Baptistijadu u Siraču odazvale su se četiri crkve: BC Betanija Čakovec, BC Zagreb, BC Pakrac i domaćini BC Sion Sirač. Ove godine mladi su se natjecali u 7 sportova (šah, pikado, stolni nogomet, odbojka na pijesku, badminton, stolni tenis, nogomet) i u biblijskom kvizu. Za natjecanje se prijavilo 80 natjecatelja. Baptistijada je počela okupljanjem mladih u petak navečer na zajedničkoj večeri nakon koje je održano natjecanje u šahu, pikadu i stolnom nogometu. Prvo mjesto u šahu i stolnom nogometu pripalo je BC Betanija, dok su domaćini bili najuvjerljiviji u pikadu. 

U subotu ujutro red je došao na stolnotenisače i odbojkaše. Turnir u stolnom tenisu održao se u dvorani Osnovne škole Sirač. Natjecanje je bilo ekipno i najboljom se pokazala BC Betanija. Odbojka na pijesku održana je na igralištu Vrbak, a prvoplasirana ekipa bila je BC Pakrac. Nakon ručka snage se odmjerili nogometaši i badmintonašice. Nogomet je odigran po liga sistemu svatko sa svakim i prvo mjesto je zauzela ekipa BC Pakrac. Badminton je održan u dvorani Osnovne škole Sirač, a najbolje su bile badmintonašice BC Pakrac. Subota navečer bila je rezervirana za bogoštovlje kroz koje su nas vodili mladi iz BC Pakrac, a govornik je bio pastor Mirče Manevski koji je govorio o igračima (nama) te treneru (Isusu) i natjerao prisutne na razmišljanje, a više od svega da se gledaju u "ogledalo" - promotre svoj lik. 

 i ne možeš otići isti... Ponovno zasvijetli ta ljubav i strpljenje našega Isusa koja natjera suze pokajnice/radosnice da poteku niz obraze...očisti gustu maglu oblaka od misli i usmjeri ih k Isusu...

Nedeljno jutro počelo je biblijskim kvizom koji je za ovu Baptistijadu pripremila ekipa BC Pakraca, a odnosio se na desetak knjiga iz Novog i Starog zavjeta. Očekivano, kao i na prošle dvije Baptistijade prvo mjesto su zauzeli mladi iz BC Betanija Čakovec i s tim prvim mjestom osvojili ukupno prvo mjesto na Baptistijadi ove godine.

Nakon kviza mladi su prisustvovali zajedničkom bogoštovlju na kojem su mladi iz BC Zagreb poslužili s nekoliko pjesama, a kroz poruku iz Božje riječi poveo nas je opet pastor Mirče Manevski. Nadovezao se na subotnju temu o navijačima i treneru. 

Baš me je protresla - da protresla i potaknula na razmišljanje - kakvi su navijači - jesmo i ti koji bacajo baklje dok se drugi trude i uništavamo njihov trud ili smo tu da ohrabrujemo braću i sestre koji se trude za Kraljevstvo nebesko? Kako često znamo bacati baklje obeshrabrenja... Opet me je Isus, na samo njemu znani iscjeljujući način, ponizio/ opomenuo/ ohrabrio/ potaknuo/ pokazao kako je njegov način najbolji - taj koji daje zadovoljstvo i trajne rezultate! Podsjetio nas je još jednom kroz propovijed Mirčeta koliko nam je oprostio te nas učio kako da mu budemo slični, da smo na blagoslov i ohrabrenje jedni drugima kao sto je i Isus nama.

Baptistijada je završila zajedničkim ručkom u Hrvatskom domu. Mladi se zahvaljuju svima koji su se odazvali, a također i svima koji su otvorili svoje domove za goste i sve one koji su pomogli u organizaciji i koji su molili za ovaj događaj.

Pikado

1.BC Sirač 4      
2.BC Betanija 3
3.BC Pakrac 2
4.BC Betanija 1

Šah

1.BC Betanija 4
2.BC Pakrac 3
3.BC Betanija 2
4.BC Zagreb 1

Stolni Nogomet

1.BC Betanija 4
2.BC Sirač 3
3.BC Pakrac 2
4.BC Zagreb 1

 

Odbojka

1.BC Pakrac 4
2.BC Sirač 3
3.BC Zagreb 2
4.BC Betanija 1

Stolni Tenis

1.Betanija 4
2.Sirac 3
3.Zagreb 2
4.Pakrac 1

Badminton

1. BC Pakrac 4
2.BC Betanija 3
3.BC Zagreb 2
4. BC Sirač 1

 

Nogomet

1. Pakrac 4
2. Sirač 3
3. Zagreb 2
4. Betanija 1

 

Kviz

1.BC Betanija 8
2.BC Pakrac 6
3.BC Zagreb 4
4.BC Sirač 2

 

 Ukupni poredak :

1. BC Betanija 28
2. BC Pakrac 25
3. BC Sirač 19
4. BC Zagreb 13

SIBA