Večer slavljenja predvodili ReStreamovci

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Rijeka, 5. ožujka 2016 (IBA) - U Baptističkoj crkvi Rijeka, kao i svake prve subote u mjesecu održana je večer slavljenja. Međutim, subota 05.03. bila je nešto drugačija. Mladi okupljeni oko inicijative RiStream imali su čast predvoditi slavljenje.

Uvodnu riječ i pozdrav uputila je Sandra Bićanić pozvavši prisutne da se uključe u slavljenje tijekom večeri. Ivan Špoljarić, pjevač i predstavnik RiStream benda također poziva prisutne na sudjelovanje s riječima da budemo kao jedno, kao pravo Kristovo tijelo kako bismo u jedinstvu proslavili našeg Gospodina Isusa Krista. RiStream bend u već poznatom sastavu na početku izvodi tri pjesme „Jerihonske zidine“, „U meni je čežnja“ i „Naš Bog je velik“.

Video o slavljenju u zemljama gdje se progini vjernike kao što su Kina, Alžir, Burma, Nigerija, Irak i druge, posebno je potaknuo na razmišljanje i bio poticaj na molitvu za kršćane u tim zemljama i zahvaljivanje za slobodu djelovanja i okupljanja koju mi imamo. 

Tijekom večeri čitani su različiti ohrabrujući i poticajni stihovi iz poslanice Hebrejima i 2. poslanice Timoteju te psalmi. Molitve i pjesme su se izmjenjivale, a time i upotpunjavale te poticale na svrhu okupljanja. Večer je zaista bila duhovno bogata, a kako smo pozvani pomagati i u fizičkom smislu jedni drugima, skupljao se dobrovoljni prilog za pomoć osobama u potrebi. Večer je zaključio blagoslovom i molitvom pastor Giorgio Grlj.

Kada se Crkva, koju gradi sam Bog, jednodušno okupi u proslavljanju Njegovog Sina, blagoslov ne izostaje. I ovaj put bili smo svjedoci tome.

Tako je prošla još jedna večer u znaku Kristovog imena, pod vodstvom Duha Svetog koji je izlio svoj blagoslov na prisutne.