Otvorenje novih vjeronaučnih učionica

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Karlovac, 6. ožujka 2016. (IBA) - U Baptističkoj crkvi Karlovac održano je svečano otvorenje novih učionica za potrebe provođenja baptističkog vjeronauka.

Veliki prostor na katu koji je do sada služio za bogoštovlje, prenamijenjen je u učionice čime su najmlađi dobili svoj prostor. 

Djeca su zajedno s vjeroučiteljicama za svečanost pripremila prigodan program. Djeca iz 5. - 8. razreda čitala su što za njih znači slijediti Isusa, a djeca 1. - 4.razreda i predškolci pjevali su pjesmu „Hosana na visini“. Pripremili su i plakat zahvalnosti sa stihovima ohrabrenja za cijelu zajednicu. Vjeroučiteljica Darja Juratović podijelila je s prisutnima svoje oduševljenje novim prostorom istaknuvši kako je sve napravljeno u samo dva mjeseca. „Uz složna srca i zajedničke molitve upućene Bogu naizgled bezizlazne situacije mogu se promijeniti i naše ljudske želje mogu se ostvariti“ – istaknula je Juratović. Pročitala je redak iz 1. Korinćanima 1.4 zahvalivši se svima koji su neumorno radili kako bi učionice bile završene u tako kratkom roku. Djeca su podijelila maleni znak pažnje onima koji su najviše radili, pastoru Ladislavu Ružički i njegovoj supruzi Melaniji Ružički, Zdenku Čuhilu, Danijelu Japecu i Samuelu Horvatu. Na kraju bogoslužja svi su vjernici prošetali kroz novouređene prostorije.

„Naše nove učionice su jako lijepe, nove i uređene. Veselim se što ću u njima učiti o Bogu“ – izjavila je drugašica Maresa Uenk. 

sr