Saltshakeri nastupili u Splitu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Split, 16. siječnja 2016. (IBA) - Vokalna skupina 'Saltshakeri' iz Zagreba u subotnju je večer održala dobrotvorni koncert u dvorani hotela Dujam u Splitu. 

 

Na koncertu je pod umjetničkim vodstvom i uz klavirsku pratnju Kristine Bjelopavlović Cesar, zbor od 14 pjevača izveo 15 skladbi koje su ispunjenu dvoranu dignule na noge. Cjelokupna izvedba i nastup, publiku je ostavila bez daha, a posebice je bilo lijepo vidjeti djecu Downovim sindromom kako su prepoznali ljepotu glazbe i prepustili joj se. To je svakako i rezultat činjenice da pjevači nisu iskazali samo izuzetnu glazbenu nadaranost i dobru uvježbanost, već su uspjeli prenijeti i svoje emocije i vjeru koja je nadahnula kako skladatelje tako i pjevače. Zbor se okuplja od jeseni 2014. sa željom da duhovnu glazbu donesu u svakodnevicu ljudi - raznolikošću glazbenih stilova, prenoseći tako poruku nade. 

Dobrovoljni prilozi posjetitelja namijenjeni su radu udruge Sindrom Down-21, a takav vid nastupa karakteristika je svih nastupa Saltshakera koji su nastupali za udruge djece oboljelu od malignih bolesti, slijepih, osoba s posebnim potrebama, školovanja pasa vodiča, centar za inkluziju i palijativni tim, kao i u dječjim i popravnim domovima.