Molitveni tjedan u Karlovcu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Nevolje sadašnjeg vremena

U prvom tjednu ove godine vjernici karlovačke Baptističke crkve sastajali su se svaki dan kako bi zajedno proučavali Riječ Božju izgrađujući se kroz molitvu. Proučavali smo 8. poglavlje poslanice apostola Pavla Rimljanima koje je pripremila dr. Ksenija Magda. 

 

Razmatrali smo stav kršćana u trenutku nevolja sadašnjeg vremena. Ukorijenjeni u Kristu, nazidani na njegovu temelju nailazimo na zamke i poteškoće, bolesti i nesreće, te protivljenja svake vrste. Kao da nas ništa ne može mimoići, u neprekidnom smo ratu sa silama tame, ali znamo da pobjeđujemo samo ako smo u Kristu. Njegovom snagom izlazimo kao pobjednici. Doživljavamo i gubitke, obarani i napadani, često ožalošćeni i pritisnuti teretom svakodnevnice, posrćemo i padamo, ali jači je i veći onaj koji je s nama nego naš protivnik. 

Pastor Ladislav Ružička istaknuo je da vjera u Gospodina rasvjetljuje tamu pred nama i hrabri nas da svjedočimo pobjedu svijetla nad tamom: 'Gospodin je s nama u svakom času, u gubitku voljenih, u oluji svjetskih zbivanja, u očaju bezizlaznosti, u neimaštini i progonu. Nema boli koju Isus nije okusio prije nas, ali je sve podnio da nas oslobodi. Stoga, nismo sami', ohrabrio je pastor Ružička prisutne vjernike. 

Utjeha u zajednici, molitva iz čistog srca, pjesma slavljenja, ljubav vjernika i međusobno ohrabrivanje obilježili su naš molitveni tjedan. U nedelju, posljednji dan molitvenog tjedna skupili smo dobrovoljni prilog za Baptističku crkvu Belica koji će se iskoristiti za rekonstrukciju stare crkvene zgrade. 

Ranka Paić