Molitva je snažno oružje

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Glina, siječanj 2016. (IBA) - Prvi tjedan ove godine Isusova zajednica u Glini provela je u molitvi. Svaki smo se dan sastajali u drugom domu. I tako smo, cijelo vrijeme, mogli osjećati snagu zajedništva i mira koji je On sam obećao onima koji svoje potrebe u molitvi povjere Njemu.

 

Započeli smo gledanjem izvrsnog dugometražnog igranog filma "War Room". To je film koji pokreće, uvjerava i inspirira da pronađemo vrijeme i mjesto gdje ćemo "slušati" Božju riječ i voditi svoje životne bitke u molitvi. Pobjede ne dolaze slučajno! Svojim snažnim učinkom film je samo dolio ulje na vatru koju je zapalila Božja riječ iz 8. poglavlja Rimljanima poslanice. Vođeni Svetim Duhom, naši su naši sastanci trajali po nekoliko sati u atmosferi proučavanja, molitve, zajedništva i radosti. Kako se Božja riječ na vraća bez ploda, nego čini ono što je htio i obistinjuje ono zbog čega je poslana, naši prijatelji koji još nisu bili svoje živote u potpunosti predali u Kristove ruke, pridružili su nam se u molitvi. To je dodatno umnožilo našu radost.

Nismo samo "teoretizirali". Na kraju, u nedjelju, pridružujući se ostalim crkvama, sakupili smo dragovoljni prilog koji šaljemo za rekonstrukciju BC Belica.

Jovica Šućura - Johnny