Određeni datumi Skupština

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 30. travnja 2015. (IBA) - Izvršni odbor SBC-a održao je svoju sedamnaestu sjednicu u ovom sazivu u prostorima BC Zagreb - Radićeva. Kao i uvijek početak je bio pridržan za Riječ i molitvu.

U radnome dijelu sastanka razmatran je opsežan dnevni red u kojemu su se posebice isticali najavljeni Susret Baptista te temeljni dokumenti Saveza i datumi održavanja Izvanredne i redovne Godišnje skupštine. 

Nakon opsežnih konzultacija i pristiglih primjedbi od strane članica SBC-a, priređeni su konačni prijedlozi Statuta i Poslovnika koji će biti dani na prihvaćanje Skupštini na izvanrednom zasjedanju koje će se održati 12. rujna 2015. u BC Zagreb - Dubrava, da bi se zatim 21. studenoga 2015. na temelju novih odredbi, održala redovna izborna Godišnja skupština. Sastanak Izvršnog i Nadzornog odbora SBC-a održat će se 10. lipnja u Zagrebu. 

Izvršni je odbor izvješten o pripremama za Susret baptista od 29. do 31. svibnja u Osijeku pod geslom 'Sol zemlji, svjetlo svijetu.' Poseban gost Susreta je John Upton, Predsjednik Svjetskog saveza Baptista koji će se tijekom svog boravka u Hrvatskoj također susreti s više uglednika javnog života u zemlji. 

Razmatrana su pastoralna i financijska pitanja, a posebno projekt Mosaic 21, koji predstavlja viziju BC Zagreb - Malešnica za gradnju novih prostora za crkvu i javnost na zapadnom dijelu Grada Zagreba, čemu Izvršni odbor daje svoju podršku. 

Podrška je također dana projektu izdavačke kuće Logos iz Daruva za tiskanje Tyndalove serije starozavjetnih komentara.