Lijepi cvijet

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Kraljevica, 25. travnja 2015 (IBA) - Biti zahvalan i sretan s onim što imaš često nam je izazov, podijeliti s drugima ono što je namijenjeno samo nama, još je veći izazov, a posebno kada se radi o djeci. Iz tog su razloga djeca riječke Crkve prihvatila izazov.

Već nekoliko godina novac skupljen za njihove božićne poklone oni dijele s djecom koja su u potrebi. Ove smo godine s radošću vrijeme i novac odvojili za Dom Oštro. U Domu su smještena djeca kojima je potrebna posebna njega, obično ih ima oko 20-tak. Mnogi od njih imaju poteškoće u razvoju, što se manifestira poteškoćama u učenju, kretanju i ponašanju.

U ovaj posjet je išla starija vjeronaučna skupina (Fran, Hana, Ian, Niki, Noa, Lovro) u pratnji vjeroučiteljica (Estera i Danijela) te stručnih suradnica (Dajana, Maja). Nakon toplog i živahnog dočeka krenuli smo u zajedničku izradu likovnog rada. Svako dijete je dobilo jednu laticu (izrezanu iz papira) koju je uređivalo na svoj način. Od svih latica smo napravili cvjetove. Svaka latica je bila drugačija i posebna. Svaka „posebna“ latica je činila prekrasni cvijet. Mi smo svi različite latice, ali zajedno činimo prekrasan cvijet koji je Bog stvorio. Svi smo mi divna Božja stvorenja satkani u različitosti kako bi činili nešto predivno. Bila je to poruka koju smo prvenstveno htjeli približiti našoj djeci, sami sebi i našoj Crkvi.
Danijela Dragaš Sečen