Konferencija Quo Vadis? Apokalipsa po Ivanu – vizija budućnosti koja nas osnažuje u sadašnjosti

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 21. rujna 2024.  (PEV/IBA) - U zagrebačkom Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad održana je konferencija pod naslovom “Quo Vadis? Apokalipsa po Ivanu – vizija budućnosti koja nas osnažuje u sadašnjosti”.

Konferenciju je organizirala Baptistička crkva Zagreb Malešnica. Nastavak je to događaja “ABBA – Neotkriveni Otac”, koji je održan u siječnju 2023. godine. Na konferenciji je sudjelovalo oko 50 osoba, većinom iz baptističkih crkava, koji su osim predavanja imali priliku razmotriti vlastite strahove, podijeliti dojmove i međusobno diskutirati o temama vezanim uz budućnost i njihovom utjecaju na to kako se nosimo sa sadašnjošću.

Cilj konferencije “Quo vadis?” bio je ukazati na Otkrivenje kao izvor utjehe i ohrabrenja u današnja vremena kada su čovječanstvo, hrvatsko društvo te stanovnici Zagreba izloženi zastrašujućim ili uznemirujućim događajima, kao što su pandemija, potresi, ratovi, masovna migracija, razvoj novih tehnologija, klimatske promjene i financijske krize.

Kroz tri teme “Gdje si sada? (Vizija sedam pisama)”, “Kamo ideš? (Vizija dva grada)” i “S kime ideš? (Vizija duhovne borbe)”, Michael Brent, magistar biblijskih znanosti s velikim iskustvom i solidnim ugledom izgrađenim u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama, posvetio se porukama upućenim crkvama spomenutim u Otkrivenju i tome kako ih možemo primiti u naše doba te osobno u našim životima. Kristova obećanja za budućnost velik su izvor nade, snage i odvažnosti za vjernike.

“Quo vadis?” latinski je izraz koji znači “kamo ideš?” i dolazi iz ranih kršćanskih tradicija, istaknuo je Brent ukazujući da nije to jedino bitno pitanje u vezi naše budućnosti. Govornik je podsjetio okupljene na to da nam predstoji okončanje vremena i koliko god bile teške nevolje pred nama, na kraju ćemo biti pobjednici uz našeg Gospodina Isusa Krista.

Tijekom konferencije korišten je i prostor Kuće nade, udruge osnovane od strane vjernika iz BC na Malešnici.

Tomasz Sarzyński