Nova snaga - Krštenje u BC Zagreb

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 11. lipnja 2023. (IBA) - Ovo je vrijeme radosnog događaja kada će osmero osoba potvrditi svoj savez s Bogom, ali i vrijeme koje potvrđuje kako Bog mijenja ljudske živote, da je Bog taj koji traži čovjeka, poziva ga i grli ga svojim rukama, naglasio je u uvodnim riječima pastor Baptističke crkve Zagreb Filip Grujić, dodajući, između ostalog, kako nam Psalam 97 govori o veličanstvenom Bogu koji  kraljuje nad svim, koji je suveren Bog ali koji poznaje naša srca i koji želi imati zajedništvo s nama.

Nakon uvodne molitve i pjesme krštenici su podijelili svoja svjedočanstva o iskustvu susreta i hoda s Isusom Kristom.

Prije čina krštenja glavni tajnik Saveza Baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj pastor Željko Mraz je održao propovijed na temu Nova snaga, što je ujedno bila i posljednja propovijed u seriji iz poslanice Efežanima. Bog daje novu snagu i život, novu zajednicu koja je dio novog društva započetog i ostvarenog u životu, smrti i uskrsnuću Isusa Krista, naglasio je pastor Mraz.

Svojim krštenjem javno svjedočimo i priznajemo vjeru u Isusa Krista i zato nam je potrebna nova snaga, sila i moć Duha Svetoga, kazao je pastor Mraz, ističući kako tekst iz Poslanice Efežanima 6,10-20 govori o  vremenu koje je pred nama i o potrebi da se suprotstavimo zlu i svim iskušenjima, izazovima i nevoljama koristeći Božju opremu koje trebamo prihvatiti i koristiti je.

I zato budimo jaki u Gospodinu, uzmimo njegovu bojnu opremu, riječ Božju, molitvu, vjeru i živimo život molitve i predanja, zaključio je pastor Mraz. Nakon propovijedi pastor Grujić je vodio krštenje, nakon kojeg su starješine, đakoni i đakonese BC Zagreb vodili crkvu u molitvi blagoslova nad krštenicima. Tijekom bogoslužja radosno i glasno slavljenje je vodio glazbeni tim BC Zagreb. 

Pastor Grujić je, čitajući riječi zapisane u Knjizi Brojeva i upućujući poruku svim nazočnima, zaključio bogoslužje: „Neka te blagoslovi Gospodin i neka te čuva, neka te Gospodin svojim licem obasja i milostiv ti bude, neka svoj pogled Gospodin svrati na te i mir ti donese“.

Radosno smo kao zajednica proslavili Boga zbog onog što je učinio u životima osmero naših braće i sestara. Oni su odlučili svoje živote staviti u Kristove ruke i posvjedočili su to krštenjem pred mnogim svjedocima. Blagoslovljeni smo i zahvalni za Mirjanu, Jadranku, Gabrijelu, Timoteja, Viktora, Vedrana, Mateja i Luku. "Stoga, ako je netko u Kristu, postao je novo biće. Staro je nestalo, a novo je nastalo. A sve to dolazi od Boga koji nas je po Kristu pomirio sa sobom i dao nam zadatak da mirimo ljude s njim." 2.Kor.5,17-18

Više možete vidjeti OVDJE.

Robert Bogešić