Križ mijenja sve - krštenje u Karlovcu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Uskrs 9.4.2023. bio je poseban dan. Slavili smo uskrsnuće našeg Spasitelja Isusa, ali i novo rođenje dvojice mladića, Danijela Oštrine i Brune Radovanića.

Obojica su okusila težak život u svijetu i sve što on donosi sa sobom. No Božjom providnošću i vodstvom počeli su tragati za pravom istinom, za Isusom. S vremenom njihov odnos s Bogom je bio sve čvršći, a vjera u Njega sve jača. Doživjeli su Božju ljubav, brigu i milost u svojim životima i odlučili su posvjedočiti svoju vjeru svetim krštenjem.

U program krštenja uveo nas je naš brat, đakon Zdenko Čuhnil uz psalam 32. Nakon nekoliko zajedničkih pjesama pastor Filip Grujić iz BC Zagreb podijelio je Božju riječ s nama. Govorio je o tome kako je Bog odabrao boriti se za ljude s ljubavlju, iako je u bilo kojem trenutku mogao odustati od svoje žrtve na križu. Podsjetio nas je i na to da trebamo živjeti za onoga koji je dao svoj život za nas i na važnost Uskrsa. Zaključio je riječima kako pobjedonosan život znači slijediti Krista. To je put koji uključuje i križ, jer bez križa nema uskrsnuća, no križ je i radost jer Isus može promijeniti i može oživjeti. Naposljetku, Bog nije mrtav, Njegov grob je prazan, uskrsnuo je!

Nakon propovijedi došao je čin samoga krštenja kojeg je vodio naš pastor Ladislav Ružička.Cijela zajednica se radovala sa suzama u očima i osmjesima na licima. Zajedno s cijelim nebom, proslavili smo novo rođenje Brune i Danijela, te smo još jednom bili svjedoci kako Bog i danas radi na čudesan način i mijenja živote ljudi.

Petra Kubica