U službu uveden Ivan Mustač, pastor pripravnik

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zadar, 2. kolovoza 2020 (IBA) - Vodstvo SBC u RH prisustvovalo je na svečanom bogoslužju uvođenja u službu Ivana Mustača. Ivan, rodom iz Međimurja, diplomant Teološke Biblijske Akademije iz Krapine preselio je sa suprugom Irenom i njihovo dvoje djece u Zadar te će služiti zajedno sa svojom obitelji kao pastor pripravnik u baptističkoj crkvi Zadar.

Nakon uvodnih riječi i pozdrava predsjednika SBC u RH pastora Ivice Horvata prigodnu propovijed o pozivu Božjeg sluge Samuela održao je potpredsjednik SBC u RH karlovački pastor Ladislav Ružička. Pastor Ružička podijelio je iskustvo iz svoje duge i bogate službe te pozvao na pravilno slušanje i raspoznavanje Božjeg glasa. Pastor Ružička će tijekom naredne godine služiti i kao Ivanov mentor u trajanju pripravničkog staža.

Nakon propovijedi, glavni tajnik SBC u RH, pastor Željko Mraz vodio je svečanost uvođenja u službu pastora pripravnika i blagoslov te ukratko objasnio detalje vezane uz poziciju pastora pripravnika.

Za Ivana i njegovu obitelj molili su članovi Izvršnog odbora SBC u RH pastori Nenad Kovačević, Darko Mikulić i Filip Grujić, a svečano bogoslužje svojim prisustvovanjem podržali su još i pastori Branko Kovačević i Kornel Crnković. Puna crkva veselim je srcem i punim glasom proslavila Gospodina predvođeni timom za slavljenje BC Zadar u zahvalnosti za novo razdoblje koje je pred zadarskom crkvom. Molimo Božje vodstvo i Njegovu mudrost za Ivana i baptističku crkvu Zadar!