Obitelj Santos odlazi iz Hrvatske

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Nakon sedam godina služenja evanđeoskim crkvama u Hrvatskoj, brazilski bračni par Emanuel i Francine Santos, odlaze i nastavljaju svoj misionarski rad u Portugalu.

Od njih su se na Zoom konferenciji oprostili suradnici i prijatelji koji su, što u mjesnoj crkvi u Dugom Selu, što na području cijele Hrvatske, s njima surađivali. Bila je to prilika da im se oda zahvalnost na svemu čemu su, svojim zalaganjem, doprinijeli napretku kraljevstva Božjega u našoj zemlji.

‘Bog je napravio daleko više od naših očekivanja, kojih nije ni bilo jer nismo znali ni kamo idemo, ni što možemo očekivati. Doživjeli smo svjedočanstvo velikog zajedništva koje vlada među kršćanima u Hrvatskoj i to je vijest koju ćemo prenositi u mjestima kamo budemo išli. Na početku nam je jezik bila velika zapreka (zahvalni smo Bogu što nismo morali učiti mađarski), ali nas je baš snaga zajedništva gurala naprijed. Baš je to ostvareno zajedništvo dobro tlo na kojemu će se dogoditi probuđenje u Hrvatskoj. Privilegija je bila služiti u takvom okruženju, i zato ćemo se uvijek rado vraćati’ riječi su Emanuela Santosa na rastanku s Hrvatskom.

Zoom konferenciju je organizirao Stephen Bell koji je bio i inicijator dolazaka misionara iz Brazila i Ukrajine u Hrvatsku, ne čemu su mu evanđeoske crkve zahvalne, a zaključnu molitvu blagoslova izrekao je pastor Giorgio Grlj.