'Biblija, ista na cijelome svijetu'

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Sisak, 5. svibnja 2019. (IBA) - Na večernjem bogoslužju u Sisku imali smo priliku čuti životnu priču posebnog gosta iz Indije.

Posjetio nas je Michael J. Vijayakumar i njegova supruga Pushpa. On je bivši političar koji nije prezao ni pred kakvim surovim metodama da se dokopa visokog položaja u indijskoj saveznoj vladi. Na putu svog političkog uspona svojim je djelovanjem sijao mržnju strah i smrt. Iako je i sam potekao iz indijske kršćanske obitelj, budući da se njegov djed iz Hinduizma obratio Kristu, on nije Krista smatrao relevantnim za ono što je njemu bilo važno a to je uspon na ljestvici političke moći.

Njegova je supruga u cijeloj priči zapravo pravi heroj vjere jer se 17 godina neprekidno molila za njega dok ju je on zlostavljao. Često izbacivana iz kuće molila se za njega u žbunju često okružena zmijama i škorpionima. Nakon što je njegovo stanje postalo neizdrživo u depresiji, alkoholizmu i samoubilačkim mislima, supruga ga je povela u zajednicu kršćana gdje je doživio dramatično obraćenje, oprost grijeha po krvi Kristovoj i neopisivi mir Božji. Ljubav prema Bogu se očitovala u velikoj gladi za
čitanjem Biblije te satima provedenim u molitvi na planini. Uslijedila su brojna iskustva s Bogom i nadnaravna očitovanja. Dok se molio u osami na planini često su kraj njega prolazili, slonovi, medvjedi i tigrovi, prilazile kobre ili bi sjedio na kamenu ispod kojega bi bilo gnijezdo škorpiona, ali kako kaže brat Michael, milošću Božjom nikakvo mu se zlo nije dogodilo dok je tražio Boga. Uz sve to Michael i njegova supruga Pushpa plijene pozornost svojim poniznim vladanjem. Pushpa je u svome svjedočenju spomenula slučaj kada su u Americi svjedočili svoju životnu priču tada joj je prišla jedna sestra i rekla da je u njihovoj kulturi to bilo moguće moliti se tolike godine u zlostavljanju, dok u američkim prilikama se to čini nemogućim. Odgovor ove ponizne sestre bio je 'ali Biblije je ista i kod nas i kod vas, a ona nas uči podložnosti, strpljenju i molitvi', što je mene osobno vrlo dojmilo.

M.Komanović