Krštenje u BC ‘Betanija’ Čakovec

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Čakovec, 19. svibnja 2019. (IBA) - Bogoštovna dvorana Baptističke crkve 'Betanija', u Čakovcu, bila je premala da primi sve one koji su htjeli prisustvovati krštenju Danijela i Renate Dragaš, Saše i Sanje Žarković, Filipa Kitanovića, Mire Vrbanec i Jonatana Horvata.

Odgovarajući na pitanje zašto Onaj koji jedini može stati pred ljude i pitati: 'Tko će mi od vas dokazati neki grijeh?' dolazi na krštenje, pastor Damir Pintarić naveo je tri odgovora. Krštenjem Isus navješćuje svoju smrt i uskrsnuće, približava se i poistovjećuje s grešnicima koje ljubi, te daje primjer kako nam 'valja ispuniti sve ono što je u skladu s Božjom voljom' (Matej 3:13-15). Zašto je ovih sedmero u bjelini zatražilo krštenje? Jer su se po Božjoj milosti približili i poistovjetili s Isusom Kristom u duhovnoj smrti, kapitulaciji pred Bogom u kojoj su priznali svoju nemoć u samopopravljanju, samospašavanju i samoopravdavanju, jer su DOživjeli Božju svemoć u Uskrslome. 'Evanđelje treba osobno Doživjeti da bi se moglo živjeti!' Prije samog čina krštenja pastor Pintarić je ukratko ispričao svjedočanstvo obraćenja svakog krštenika, koji će svoju životnu priču podijeliti s cijelom crkvom u narednim nedjeljnim sastancima.

Nakon krštenja pastor, đakoni i misionari Betanije molili su za ispunjenje Svetim Duhom, vodstvo, zaštitu i blagoslov onih koji su krenuli za svojim Spasiteljem. Cijelom bogoštovlju doprinijeli su glazbenici kao i pjevački zbor Baptističke crkve 'Betanija'. Druženje s novom braćom i sestrama te mnogobrojnim prijateljima nastavljeno je uz zajednički roštilj.
Poruku i cijelo krštenje možete pregledati na: www.betanija.hr i ovdje.