Mobilna aplikacija 'Biblija365'

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

U godini svjetskog obilježavanja 500 godina od početka Reformacije, EPC 'Stijena Spasenja' u suradnji s brojnim suradnicima i partnerima, osmislila je i razvila prvu hrvatsku interaktivnu mobilnu aplikaciju za dnevno čitanje Biblije i prvu takvog tipa u svijetu - Biblija365. Cilj aplikacije je ponuditi široj populaciji jedan suvremen i zanimljiv način dnevnog čitanje Biblije tijekom godine dana.

U današnjoj brzoj i tehnološki naprednoj kulturi, interaktivna mobilna aplikacija za svakodnevno čitanje Biblije – B365, pomaže korisnicima pročitati ovo remek djelo ljudske civilizacije odvajanjem samo 15-ak minuta dnevno. Za djecu, mladež i one koji su početnici u čitanju, tu je i plan čitanja Novog zavjeta, kroz koji se prolazi pet dana u tjednu i to samo 5 minuta dnevno.

Biblija365 sadrži i zanimljive video materijale (www.thebibleproject.com) sinkronizirane i prilagođene na hrvatski jezik, a koji na jednostavan, zanimljiv i dubok način objašnjavaju pojedine biblijske knjige i njene važne teme.

 Uz sve to, kao poticaj za čitanje i uz obilježavanje ove svjetske obljetnice, korisnicima su ponuđeni nagradni kvizovi na kraju svake knjige, nagradni mjesečni natječaji na temelju pročitanog teksta (kratki eseji, poezija, fikcija), mogućnost postavljanja pitanja profesorima teologije i još dosta zanimljivog sadržaja.

Kako se interakcija ne bi odvijala samo u „oblaku“, tijekom ove godine bit će organizirane i različite humanitarne i društveno korisne aktivnosti u suradnji s udrugama za pomoć potrebitima i nemoćnima.

Čitanje počinje 1. ožujka i omogućeno je na Android i iOS uređajima. Od 15.2. postavljena je beta (testna) verzija za Android i upoznavanje s aplikacijom koju možete pogledati i skinuti na linku dolje.

Suvremena, intuitivna i jednostavna za korištenje, aplikacija koristi Suvremeni prijevod Biblije u izdanju Biblijske lige i mogućnost korištenja i lokalizacije na različite jezike. 

Biblija365 – Upoznaj Bibliju kao nikada dosad.

Više o projektu na www.biblija365.com ili www.facebook.com/Biblija365

Aplikacija se može skinuti ovdje.