Dani s Biblijom: Bog drži svoja obećanja

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

I ove se godine od 7. do 11. travnja u  "Life centru" u Crikvenici održao 5. susret "Dani s Biblijom". Predavačica je bila  sestra Karin Rudies iz Njemačke.

Virtemberški Kristov savez iz Njemačke sudjelovao je u sufinanciranju ovog seminara pa je za sudionike to bila idalna prilika za nezaboravne dane zajedništva u proučavanju Biblije ali i zajedništva s braćom i sestrama iz hrvatskih i austrijskih zajednica.

Sestra Karin je vrlo temeljito izlagala i tumačila prvih 12 poglavlja knjige Izlaska. Tema je bila: Bog drži svoja obećanja. Slušali smo kako su Mojsijevi roditelji više vjerovali Jahvi  i u njega se pouzdali nego što su se bojali faraona, te su tako  doprinijeli jednom daleko većem cilju kojeg u tom trenutku nisu ni vidjeli niti ga bili svjesni. Babice koje su odbile izvršiti zapovijed faraona da ubiju hebrejsko muško dijete čim se rodi, pa i sama faraonova kćer koja je osjetila neobično smilovanje prema nađenoj tromjesečnoj muškoj bebi bile su, ne znajući za konačni cilj, dio izvršenja Božjeg plana izbavljenja Hebreja iz egipatskog ropstva. Bog je pripremao izbavljenje! Kad je pozvao Mojsija kraj gorućeg grma i poslao ga sa zadatkom nazad u Egipat obećao mu je da će On izvršiti to djelo kako je davno obećao. I Bog je održao svoje obećanje. Na čudesan način izbavio je svoj narod tako da su i Židovi ali i Egipćani spoznali tko je jedini i pravi Bog – Jahve. 

Neobična nit spasenja koja se proteže od postanka svijeta sve do danas stalno nam je bila pred očima. Ohrabreni smo bili spoznajom i podsjećanjem da Bog drži svoja obećanja i u svoje vrijeme ih ispunjava. Naše je da mu budemo vjerni i poslušni, jer je On isti taj svemogući Bog Stvoritelj i Spasitelj, Njegova se riječ obistinjuje u pravo vrijeme i na pravi način.

Svako jutro prije obaveznog programa bio je kratak molitveni susret, a svaki je dan završavao slavljenjem i svjedočanstvima kako Gospodin djeluje u nama i po nama u našem vremenu i u našim okolnostima. Bila je to divna prilika da upoznamo nove prijatelje i obnovimo neka stara prijateljstva. Svečanost večere Gospodnje predvodio je Ruben Habuš, vjerna u službi sviranja bila je Malyn Šteković, o tehnici je brinuo Jovan Šućura, Vesna Jekić je prevodila predavanja. Prije rastanka darivali smo naše gošće, ali i one nas. Posebno smo zahvalni sestri Esteri Knežević koja je davno počela s prevođenjem brošure “Vrijeme s Biblijom” i tako učinila dostupnim to veliko blago Božje Riječi čitateljima u Hrvatskoj, a zatim je na njenu inicijativu i počelo ovo druženje u Crikvenici poznato pod imenom “Dani s Biblijom”.

I ovaj put se pokazalo kako je Life centar “kuća Božja” i “sveto tlo” – mjesto gdje se susreću Bog i ljudi. Neka tako i ostane!

Edita Turinski