Misijska konferencija 'Ima nade 2016'

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Crikvenica, 20. veljače 2016. (IBA) - Po dvanaesti puta za redom, od 18. 20. veljače, u Crikvenici je održana misijska konferencija 'Ima Nade'. Life Centar je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, i to već gotovo dva tjedna prije samog početka konferencije tako da nažalost nije više bilo mjesta za prijave koje su pristizale u zadnji čas.

Konferencija je bila izuzetno blagoslovljena porukama iz Božje riječi, svjedočanstvima, glazbenim doprinosima, zajedništvom i molitvom. Ovogodišnji govornici bili su pastor Baptističke ckrve u Karlovcu i potpredsjednik SBC u RH, Ladislav Ružićka, dr. Walter Wood, pastor North Cincinnatti Community Church i koordinator organizacije 'City to City' za osnivanje crkava iz New Yorka, te gotovo stalni sudionik konferencije, Ivan Špičak pastor Baptističke crkve Daruvar,  te John Bowers iz organizacije 'Proclaim International'. Zanimljivo je bilo vidjeti kako je Gospod vodio govornike u naglašavanju kršćanske svetosti i potrebnih obilježja karaktera kako bi nas Gospod mogao učinkovito upotrijebiti u službi. Teme poruka bile su: 'Narod svjetlosti', 'Pozitivni učinci evanđelja', 'Što će pokazati 'onaj dan'', 'Budi snažan kao Daniel'. 

U petak poslijepodne održana je izuzetno zanimljiva radionica koju je vodio misionar Eric Marony, predstavljajući istraživanje o hrvatskim baptistima i trendovima obraćenja od 1970. do 2010. godine.

Walter Wood održao je predavanje o osnivanju crkava u Europi, a njegova radionica bila je popraćena dobrom diskusijom i zanimljivim poticajima.

Trodnevno zajedništvo osnažilo nas je da revnije služimo našim crkvama te da se odvažimo na evangelizacijeke i misijske poduhvate u cilju obraćenja još mnogih ljudi, Gospodinu na slavu.

Sve poruke s konferencije možete preslušati ovdje