Polaganje kamena temeljca za novu zgradu Baptističke crkve Mačkovec

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Mačkovec, 21. veljače 2016. (IBA) - U Baptističkoj crkvi Mačkovec održano je svečano bogosluženje povodom polaganja kamena temaljca za novu crkvenu zgradu.

Na bogosluženju su bili prisutni gradonačelnik Grada Čakovca, g. Stjepan Kovač, pročelnik za društvene poslove Grada Čakovca, g. Davor Vugrinec, načelnik mjesnog odbora Mačkovca, g. Josip Varga, zatim predsjednik SBC u RH, pastor Toma Magda, glavni tajnik Saveza i pastor Željko Mraz, potom predstavnik ABWE baptističke misije za svjetsku evangelizaciju, dr. Mark Nikittin, dr. Walter Wood, pastor North Cincinnatti Community Church iz Ohia te ujedno predstavnik organizacije 'City to City' za osnivanje crkava iz New Yorka, John Bowers iz organizacije «Proclaim International» sa Floride te mnogi prijatelji i braća i sestre iz okolnih međimurskih zajednica.

Uživali smo u bogatom programu zahvaljujući Bogu na svemu što je učinio do sada u jednoj od najstarijih baptističkih crkava u zemlji, i traženju Božjeg blagoslova, mudrosti i vodstva za ono što je pred crkvom. Gosti su uputili riječi ohrabrenja crkvi u ovom odvažnom iskoraku, a brat Toma Magda je dao smjernice iz Ef 3:19-22 da se gradnja događa jedino u Njegovoj snazi i za Njegovu slavu.

Nakon svečanog bogosluženja, zajednica se s gostima uputila na novu lokaciju buduće crkve gdje se održala kratka ceremonija, te molitva za blagoslov projekta.

Simbolični čin polaganja kamena temeljca predvodili su predsjednik građevinskog odbora crkve Alesandar Markov,  te pastor Branko Kovačević, nakon kojeg su se svi okupljeni uputili na domjenak i druženje na sportsko rekreacijskom centru crkve BIM-u.