Otvorena nova bogoslužna dvorana u BC Karlovac

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Karlovac, 19. prosinca 2015. (IBA) - Svečanost otvorenja nove bogoštovne dvorane održana u je karlovačkoj Baptističkoj crkvi, a uveličao ju je i udruženi zbor crkava zapadne Slavonije - Baptizo.

Pod dirigentskom palicom Tamare Kabiček zbor je izveo program od šesnaest božićnih pjesama, uz pratnju Ljiljane Srećec na klaviru i Ivana Špićaka na gitari. Prigodne pjesme „Posebna noć“, „Božić bez Isusa“ i „Tiha noć“ oduševile su sve prisutne. Program je bio obogaćan odličnim nastupima solo pjevača. Tako je Timothy – Ivan Špićak oduševio solo izvedbom pjesme „U to vrijeme godišta“, a Barbara Hamp izvrsnom interpretacijom pjesme „Radost Božića“. Kvintet Timothey – Ivan Špićak, Silvia Kubica, Kornelija Berlančić, Ivan Špićak i Tamara Kabiček izveo je pjesmu “Gdje ste sad dobri ljudi”. U pjesmi „Vrelo blagoslova“ na flauti se pridružila Maja Berlančić. U programu je sudjelovao i pastor Baptističke crkve Pakrac Mirčo Manavski. Voditelj programa bio je Timothy – Ivan Špićak koji je naglasio potrebu da se Božić dogodi danas u srcima svih ljudi. 

Zbor Baptizo pod vodstvom pastora Timothy – Ivana Špićaka uz svoj dolazak i prekrasan dar zajedničkog veličanja i slavljenja Baptističkoj crkvi u Karlovcu darovali su još jedan dar, novčani iznos od 800 kuna koji će se utrošiti na uređenje prvog kata Baptističke crkve koji će se prenamijeniti u učionice i prostor za rad s djecom koja pohađaju baptistički vjeronauk. Pastor Baptističke crkve Karlovac Ladislav Ružićka zahvalio je zboru Baptizo na gostovanju i novčanom daru te svima koji su sudjelovali u radovima na uređenju nove dvorane.

Interes i odaziv karlovčana, gostiju i prijatelja, za ovaj koncert bio je doista velik, a svi zajedno pokazali smo kako smo u ovo posebno božićno vrijeme spremni darivati drugoga i pokazati ljubav koju imamo prema bližnjima.

sr