Dječja Adventska večer u Osijeku

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Osijek, 13. prosinca 2015. (IBA) – Valja se podsjetiti da je Bog odlučio na ovu zemlju doći kao dijete te pozivao učenike da puste djecu k njemu i ugledaju se na njih. Zbog toga je i BC Osijek na 3. Adventsku večer otvorila prostor djeci i njihovim doprinosima.

 

Na poziv pastora Tome Magde, roditelji i djeca osječke crkve su se odazvali i pripremili kratak program na kojemu su ostali članovi mogli vidjeti svoje najmanje članove kako sviraju i pjevaju. Djeca su pod vodstvom Violete Kardoš u vrlo kratkom vremenu osmislili i izvježbali kratak glazbeni program. Tako su: Miriam i Joel Paluh, Kasija i Kiara Plečko, Izak i Rebeka Kardoš, Petra i Dunja Paluh, Laura Zagorščak i Petar Stojković (najmlađa sudionica Petra ima samo 3 godine, a najstarija Miriam 13) crkvi zajedno otpjevali četiri božićne pjesme, a zatim su se neki od njih predstavili i solo izvedbama – Miriam skladbama na violini, Kasija skladbama na gitari, Izak pjesmicom na klaviru i Petar solo izvedbom na bubnjevima, a zatim su svi zajedno otpjevali i udaraljkama odsvirali poznatu pjesmu Zvončići. 

Malo je reći da su svi okupljeni uživali u doprinosima onih najmlađih koje rijetko vide naprijed i o kojima možda toliko ne znaju, a radosno se druženje (u skladu s trećom nedjeljom Adventa koja označava radost) nastavilo uz topli čaj i toplu čokoladu i kolače. 

Speranca Tomin