Završilo obilježavanja stote obljetnice BC Osijek

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Osijek, 11. prosinca 2015. (IBA) – BC Osijek ove je godine obilježila svoju stotu obljetnicu organizirajući nekoliko javnih događanja u crkvi i gradu.  Sve je započelo Susretom baptista Hrvatske u svibnju i posjetom Johna Uptona, predsjednika Svetskog saveza baptista, zatim je tijekom ljeta organiziran javni koncert grupe No longer music, a u jesen je pod pokrovitlejstvom Grada Osijeka organizirana Svečana akademija s domjenkom za predstavnike vlasti, ostalih vjerskih zajednica, prijatelje i članove BC Osijek na kojemu su gosti bili glavni tajnik Europske baptističke federacije Anthony Peck te vokalni sastav Saltshaker iz Zagreba.

 

Istoga je dana organiziran i dobrotvorni koncert vokalnog sastava Saltshaker od čije se prodaje ulaznica novac u potpunosti donirao za pomoć Osječkom centru za inkluziju. No, i nakon koncerta ostala je otvorena mogućnost doniranja za sve one koji su bili željni donirati novac i time pomoći rad Centra. U petak, 11. prosinca 2015., u prostorijama Osječkog centra za inkluziju, donaciju od 10 000 kuna, pastor BC Osijek i predsjednik Saveza baptističkih crkava u RH Toma Magda uručio je voditeljici Centra Vlasti Škorak uz nazočnost mnogih korisnika, a primopredaji je prisustvovao i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić koji je pozdravio angažman osječke crkve, te ispred grada poklonio računalo Osječkom centru za inkluziju. Korisnici centra su priredili mali domjenak za svoje dobrotvore od proizvoda koje sami pripremaju u svojoj baranjskoj kući u Karancu.

Radost i uzbuđenje korsinika i djelatnika centra poticaj je da se i u budućnosti izvide nove mogućnosti suradnje i pomoći centru koji brine za osobe s intelektualnim teškoćama kako bi se lakše socijalizirale i osjetile se vrijednima i korisnima u društvu.

Speranca Tomin