Molili za duhovnu probudu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Sisak, 27. studenoga, 2015. (IBA) - Nakon tri uzastopne cijelo noćne molitve u 'Zelenoj dolini', u kolovozu, rujnu i listopadu, na kojoj su se okupljali predstavnici triju baptističkih crkava: Siska, Mošćenice i Petrinje, krajem studenoga održana je cijelo noćna molitva kojoj je cilj duhovna probuda na našim prostorima na kojoj je bilo prisutno ukupno 22 predstavnika iz tri Baptističke i tri Evanđeosko pentekostne crkve.

Težnja za duhovnom probudom koja postoji veći dulje vrijeme u nekima od nas u BC ''Betel'' posebno je potaknuta Moravskom probudom iz 1727. Moravska probuda, najsnažniji pokret Duha u povijesti crkve nakon apostolskih vremena, još je uvijek u evanđeosko-protestantskim krugovima gotovo u potpunosti zanemarena. Naša je želja međutim izvući je na ''svjetlo dana'' i u molitvi tražiti upravo takve plodove u naše vrijeme za evangelizaciju ovog dijela svijeta koje ako je i čulo za probudu, nikada je nije iskusilo.

Početak molitvenih blokova bio je u petak u 22h, poslije ponoći prekinut Večerom Gospodnjom te završio negdje oko 5h u jutro. Naša je namjera nastaviti s ovom praksom jednom mjesečno dok se Gospodin ne smiluje te izlije na nas ''silu odozgo''

''Jahve, Bože nad vojskama, obnovi nas, razvedri lice svoje i spasi nas.'' Ps.80:20

M.Komanović