Objavljen javni natječaj za centar u Lanišću

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 15. rujna 2015. (IBA) - Objavljen je javni natječaj za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja 'Društvenog centra u Laništu', u Zagrebu. Natječaj će biti otvoren od od 15. rujna do 20. studenog 2015. Natječaj je raspisala tvrtka Cum Grano Salis.

 

Tvrtka Cum Grano Salis u suradnji sa svojim partnerima, namjerava izgraditi i razviti nov, izvediv, samoodrživ model multifunkcionalnog gradskog društvenog doma / centra / klastera Novi Zagreb zapad / Lanište. Cilj centra je promovirati kulturu kao četvrti stup gospodarstva i samoodrživog razvoja zajednice, odnosno građanskog društva, kroz regionalno i međunarodno širenje i mjesnu primjenu EU agende 21 za kulturu. Imat će mjesni, gradski, nacionalni, regionalni i međunarodni značaj. Okupljat će, integrirati i angažirati socijalni, kulturni i poduzetnički kapital grada te tako stvoriti i razviti sadržaje i programe koji će vitalizirati i osnažiti građansko društvo grada prve polovice 21 st. putem sudjelovanja i suradnje u obrazovanju, u kulturi, umjetnosti, socijalnom poduzetništvu, građanskim inicijativama, savjetovanju u zdravstvenoj i ekološkoj kulturi, edukativnom i kulturnom turizmu, te u osmišljenom druženju i kreativnoj dokolici.

 

Ocjenjivački će sud završiti s radom najkasnije do 25. prosinca 2015, a prispjeli će radovi biti izloženi u roku ne dužem od mjesec dana po odluci Ocjenjivačkog suda.