Održana sjednica Izvršnoga odbora

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 11. rujna 2015. (IBA) - Uoči Izvanredne Skupštine SBC-a, u Zagrebu se sastao Izvršni odbor kako bi usvojio završni prijedlog Statuta koji će biti dan na glasanje Skupštini. Nakon dvije godine rada na novom Statutu uvjetovanom novim okolnosti zbog promjena zakonskih okvira, i sveobuhvatne rasprave na prethodnim zasjedanjima Skupštine, te tematskim sastancima, pred izaslanike mjesnih crkva će u subotu, 12. rujna na izglasavanje biti stavljen konačni prijedlog Statuta. 

Izvanredna će Skupština biti uvod u redovnu izbornu Skupštinu krajem studenoga. O postupku kandidiranja i izbora sve će članice biti pravovremeno obaviještene. 

Podvučena je crta pod Susret baptista u Osijeku koji je ocijenjen vrlo uspješnim, što se tiče broja sudionika i sadržaja. Također su prikupljena i značajna novčana sredstva kao pomoć postradalom Nepalu, dječjem radu i ostalim potrebama. 

Razmatrana su i pastoralna i materijalna pitanja i potrebe mjesnih crkava i pojedinaca u Dubrovniku, Mošćenici, Osijeku, Severinu na Kupi i Virovitici, i Srednje škole u Čakovcu. 

Nastavlja se i dobra suradnja s ukrajinskim baptističkim savezom.