Kamp mladih na Činti

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Jedna od najdivnijih stvari koje mi kao kršćani možemo doživjeti u životu su situacije u kojima vidimo kako Bog djeluje! Kamp mladih na Činti 2015. bio je jedna takva situacija. Iako je organizacija samog kampa ove godine bila iznimno teška (problemi sa biološkim roditeljima tinejdžera koji nisu htjeli pustiti djecu na kamp u organizaciji evanđeoskih kršćana pa sve do financijskih problema), Bog je opet pokazao da Njegove riječi iz Jeremije 33:3 nisu uzaludno napisane: „Zazovi me i odazvat ću ti se“.

Da, molitve našeg organizacijskog tima našem nebeskom Ocu nekoliko mjeseci uoči kampa urodile su plodom! Bog se odazvao i odgovorio je moćno na molitve! 57 osoba bilo je na kampu, financijski problemi bili su riješeni, (požrtvovnošću brata Maria Š. koji je otišao na mjesec dana raditi u Austriju 12 sati dnevno da bi pomogao kamp i pojedinih kršćana iz Brazila) i tim za organizaciju kampa bio je nevjerojatno ohrabren vidjevši da samo Bog može riješiti problem na ovakav način… I na kraju obraćenja mladih ponovo su se dogodila na kampu! Kako je to bilo moćno iskustvo sa Svemogućim Bogom! Bog je stvarno velik!

Udomljena djeca s kojima radimo u proteklih nekoliko godina jedna su od najranjivijih skupina u društvu te vjerujemo da je svaki program u kojem oni mogu uživati, učiti i razvijati se dragocjena podrška udomiteljskim obiteljima u njihovoj želji da im pruže kvalitetno djetinjstvo i odrastanje. Uvjerili smo se da je najviše što se može učiniti za tu djecu zajedništvo kroz koje oni mogu upoznavati jedni druge, stjecati prijateljstva, a najviše osjetiti da nisu osamljeni u svojim životnim situacijama koje se često vrlo traumatična. Kroz programe koje smo imali na kampu djeca su doživjela Božju prisutnost, doživjeli su Boga u svakoj osobi koja im je pokazala ljubav i brigu te su na kraju dobili i novu braću i sestre u Kristu s kojima sada mogu nastaviti duhovno rasti i upoznavati Boga. To je ono što nas ohrabruje i motivira kada vidimo da Bog radi u srcima mladih ljudi! Već sada se radujemo idućoj godini u vjeri da će Bog učiniti još i više!

 Mladi iz BC Emanuel Varaždin