Troje krštenih u Sisku

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Sisak, 7. lipnja 2015. (IBA) - U Baptistčkoj crkvi ''Betel'' u Sisku obavljena je služba krštenja za troje kandidata. Na temelju svoje vjere kršteni su Ivan Šoštarić, Desanka Bišćan i Zorica Miodrag.

Prethodno sudjelujući u biblijskim proučavanjima u kućnim grupama, neki kraće, a neki dulje vrijeme, donijeli su odluku posvjedočiti svoju vjeru svetim krštenjem. Nakon što su prošli sedam lekcija za krštenike te na prethodnom bogoslužju četvrtkom dali svoja svjedočanstva, na svečanoj službi uz prisutnost zajednice, prijatelja i rodbine dali su svoje zavjete vjernosti Gospodinu u kojega su povjerovali.

Svakome su prethodno postavljena tri pitanja; 1.''Vjeruješ li da je Isus umro za tvoje grijehe i uskrsnuo za tvoje opravdanje?'' (Rim.5:25) 2. ''Odričeš li se Sotone i svih njegovih djela?'' (Jak.4:7) 3. ''Hoćeš li milošću Božjom ustrajati u nasljedovanju Gospodina Isusa do kraja svoga zemaljskog života?'' (Heb.3:14)  Na potvrdne odgovore bili su kršteni. Nekolicina kandidata zbog bolesti i drugih okolnosti bili su spriječeni pristupiti  krštenju, te je stoga naša molitva da u neko blisko vrijeme možemo i za njih ponoviti ovu istu službu.

p. M. Komanović