Sirač dobio novo igralište za odbojku na pijesku

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Sirač, 7. lipnja 2015. (IBA) - Što znači služiti zajednici pokazali su mladi Baptističke crkve Sirač. U suradnji s partnerskom crkvom 'The Forge' iz Engleske s kojom već niz godina organiziraju kampove za mlade i druge aktivnosti u svom mjestu, sad su odlučili i u djelo sproveli, izgradnju i opremanje igrališta za odbojku na pijesku. 

Taj sport, koji je od 1996. na spisku olimpijskih sportova, postaje sve popularniji među mladima. U izgradnju i opremanju igrališta uključili su se i mještani Sirača čime je ovaj projekt uistinu postao projekt cijelog mjesta koje je time obogaćeno za nove sadržaje koji obogaćuju život mladih ljudi. Svaki je takav maleni korak velik u nastojanju da se mladi ljudi zadrže i u manjim sredinama. Gradnja je trajala 10 mjeseci, a cjeli je projekt vrijedan 80 000 kuna. 

Povodom otvorenja igrališta Savjet mladih općine Sirač organizirao je turnir u odbojci na pijesku, a ekipa BC Sion osvojila je treće mjesto. 

Ovo može biti dobar primjer i poticaj i drugim baptističkim crkvama u našoj zemlji kako biti aktivno uključen u život zajednice, pažljivo osluškujući njezine potrebe i nastojeći izaći im u susret i više od trenutno vidljivih mogućnosti. Partnerstvo u tijelu Kristovu donosi višestruko veće mogućnosti od pojedinačnih nastojanja, a čega je suradnja BC Sion i crkve 'The Forge' živi primjer.