U Siraču održana Uskrsna radionica

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zadnji tjedan u travnju bio je tjedan Uskrsne radionice u BC Sion Sirač. Ove godine djeca su mogla čuti kako je Bog upotrijebio Mojsija kako bi vodio Izraelce iz  egipatskog ropstva u slobodu.  Kao i prošle godine na radionici su pomagali Englezi: Matt, Rory i Joe. Kroz tjedan je prošlo petnaestero djece koja su mogla čuti prekrasnu priču o Božjoj snazi i ljubavi.

Djeca su morala naučiti i stih iz Izlaska 3:14: 'Ja sam koji jesam', reče Bog Mojsiju. Onda nastavi: 'Ovako kaži Izraelcima: 'Ja jesam' posla me k vama.'

Prvog dana djeca su čula kako je Mojsije rođen u vrijeme kada su mali izraelski dječaci bili ubijani nakon rođenja jer je Izraelaca bilo više od Egipćana. Bog je zaštitio Mojsija preko njegove majke i faraonove kćeri. Djeca su naučila kako  je Bog imao plan za Mojsija i njegov život tako Bog ima plan za svakoga od nas. Nakon priče djeca su bila izazvana da naprave što bolju piramidu koristeći samo špagete i selotejp. 

Drugi dan je govorio o Mojsijevom odrastanju i o teškom životu Izraelaca dok je Mojsije živio dobro na faraonovom dvoru.  Ipak je Mojsije ubio čovjeka i pobjegao u Midjan. Ali Bog je i dalje imao plan za Mojsija. Drugog dana djeca su morala prekriti svoje voditelje toaletnim papirom kako bi izgledali kao ovce. 

Trećeg dana djeca su čula o deset pošasti koje su dovele do toga da je faraon pustio Izraelce. Djeca su ovaj put bila izazvana da skaču poput žabe i preskaču Engleze. 

Posljednji dan Uskrsne radionice govorio je o tome kako se Bog brine za nas i da on mrzi grijeh, ali da nas toliko voli da je dao svog jedinog sina da umre na križu za sve grijehe. Isus je uskrsnuo i omogućio nam odnos s našim nebeskim Ocem. 

Osim na ovoj radionici Englezi su pomogli u radovima oko odbojkaškog igrališta u selu. Matt je također imao poruku na omladinskom sastanku o tome koliko nas Bog voli te kako bismo i mi tu ljubav trebali dijeliti s drugima.

Ovo je bio zaista blagoslovljen tjedan za sve i Sirčani se raduju novom dolasku Engleza na dječji tjedan u kolovozu.