U BC Zagreb-Radićeva održano krštenje

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 25. veljače 2024. (IBA) – U Baptističkoj crkvi Zagreb-Radićeva održano je bogoslužje krštenja na kojem je pet osoba krštenjem potvrdilo svoju vjeru u Isusa Krista.

Prije čina krštenja poruku iz Biblije je uputio pastor Željko Mraz, glavni tajnik Saveza Baptističke crkve u Republici Hrvatskoj (SBC RH). Pastor Mraz je posebno naglasio kako se činom krštenja postaje miljenik Božji što znači da se postaje spreman otvoriti se Bogu, prihvatiti Njegovu volju u svom životu i dopustiti Bogu da nas mijenja.

Prema riječima pastora Mraza činom krštenja naša prošlost je otkupljena, sadašnjost je sigurna, a budućnost je zagarantirana. Kao što je zapisano u Poslanici Rimljanima u 8 poglavlju nikakve osude sada nema onima, koji su u Kristu Isusu i ne hode po tijelu, jer zakon Duha, koji daje život u Kristu Isusu, oslobodio nas je od zakona grijeha i smrti.

Otkupljeni smo žrtvom Isusa Krista i to je naš istinski identitet, naglasio je pastor Mraz, koji je zaključio poruku s riječima zapisanim u Poslanici Rimljanima 8,38-39: Jer sam uvjeren, da ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sadašnjost, ni budućnost, ni sila. Ni visina, ni dubina, ni drugo kakvo stvorenje ne može nas rastaviti od ljubavi Božje, koja je u Kristu Isusu, Gospodinu našemu.

Čin krštenja vodio je pastor BC Zagreb Filip Grujić koji je krstio Aidu, Benjamina, Ivanicu, Jana i Natašu,. Nakon krštenja pastor Grujić je pozvao crkvu na molitvu za novokrštenike, koju su vodili đakoni i đakonese crkve.

Slavljenje je tijekom bogoslužja vodio glazbeni tim BC Zagreb.

Po završetku službe nastavljeno je druženje uz prigodni domjenak koji je upriličen u prostorijama crkve a koji su pripremili vjernici BC Zagreb.

Robert Bogešić