Petehi zovu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

U naselju Petehi u Općini Barban u Istri nalazi se stara škola koja je dana na korištenje udomiteljskoj udruzi OAZA i godinama je služila kao dom jedne od udomiteljskih obitelji. Odlaskom te obitelji iz Istre i transformacijom udruge, uložena sredstva u obnovu zgrade omogućila su još nekoliko godina njenog korištenja za rad s djecom i mladima.

Nakon uređenja zgrade volonterskim radom članova udruge i vjernika evanđeoskih crkava iz Istre prostor služi kao mjesto okupljanja i duhovne obnove za pojedince i samoorganizirane skupine do 25 osoba. Uz prostrani dnevni boravak i opremljenu kuhinju u prizemlju, na dva kata se nalaze dvo i višekrevetne sobe s kupaonicama za boravak od nekoliko dana. Pogodan je za kampove za mlade jer se na vanjskom prostoru mogu odvijati sportske aktivnosti i roštiljati, a najbliža plaža nalazi se u 15 kilometara udaljenom Trgetu u Raškome zaljevu.

Najave dolaska i rezervacija prostora moguća je kod predsjednika humanitarne udruge OAZA, Večeslava Lustiga na telefon 095 912 8740 ili na emal: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Prihodom od kotizacije boravka i donacije financira se rad udruge.

Istra vas čeka!