Baptistička crkva Petrinja pozdravlja glazbenu školu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Petrinja, 9. siječnja 2024. (IBA) - Došao je i taj trenutak kada se kao Baptistička crkva Petrinja pozdravljamo s djelatnicima i učenicima Glazbene škole Petrinja koja se s prvim školskim danom drugog polugodišta preselila iz naših prostora u novoizgrađenu osnovnu školu u Petrinji.

Prije tri godine, postali smo domaćini glazbene škole, koja je, usred potresa, ostala bez svojih prostora. Potaknuti Gospodnjom dobrotom i ljubavlju ponudili smo svoje sve što smo imali zaštićeno u potresu, neka bude na blagoslov bližnjima. Naša crkvena zgrada, netom obijeljena i pripremljena za 10. obljetnicu otvorenja, ljepotica s bijelom naljepnicom, gotovo jedina u gradu, otvorila je svoja vrata i postala dom za stotinjak učenika, profesora i djelatnika glazbene škole. Tijekom protekle tri godine (7. veljače 2021. - 8. siječnja 2024.) na poseban način, sprijateljili smo se s učenicima, profesorima, a i s roditeljima koji su dolazili na koncerte i produkcije u našu veliku dvoranu i učionice. Crkva je svakog dana bila otvorena i ispunjena, a mi smo svjedočili preobražaju društva u kojem smo mogli prepoznati Božju ljubav i konkretno djelovanje. Zahvalni smo Gospodinu što smo kao mjesna crkva mogli služiti zajedno našim sugrađanima i mladosti, zahvalni smo za svekoliku podršku mnoge braće i sestara iz drugih naših crkava i vjernika u našoj zemlji.

Sjećamo se tih uplašenih dječjih lica kada su po prvi puta zakoračili u naše prostorije, prisjećamo se roditelja koji su onu bijelu naljepnicu na vratima gledali u takvom čuđenju i nalazili mir i sigurnost...u baptističkoj crkvi.. u koju nikad ranije nisu zakoračili... Pamtimo lica profesora koji su nakon potresa ušli u naše prostore i osjećali se zaštićeno i sigurno.
Bože, kako si divan, jer si na poseban način pokazao svoju brigu za sve nas uplašene, stradale i malene. Svi smo zajedno bili liječeni i iscjeljivani od trauma koje smo proživjeli. Nismo puno trebali govoriti, živjeli smo zajedno i s nadom dijelili Evanđelje. Tri godine adresa i lokacija naše crkve bile su adresa i lokacija glazbene škole u Petrinji. Svi su se oni oslobodili i udomaćili u našim prostorima, a mi smo ih nazivali svojima i svojom školom te usrdno molili za sve njih, nastojeći svima podijeliti Božju ljubav. Nazvali su nas nenormalnima jer, rekli su, ”takvih divnih nema na ovom svijetu”, a mi danas, iako vesela srca što se naši mladi glazbenici sele u nove prostore, bilježimo neku sjetu što odlaze od
nas.

Ravnatelju, svim djelatnicima, i učenicima želimo Božji blagoslov i puno uspjeha u glazbenom  stvaralaštvu, neka rastu i neka iz naše crkve ponesu najbolje trenutke, sjećanja i svjedočanstva Božje ljubavi i milosti. Vrata naše crkve ostavljamo otvorena za neka nova djela ljubavi koja će proslaviti Oca našeg Nebeskog.