Andy Špičak rukopoložen za pastora BC Mošćenica

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Mošćenica, 26. studenoga 2023. (IBA) - U baptističkoj crkvi Mošćenica održano je svečano bogoslužje u sklopu kojeg je rukopoložen Andrew-Peter Špičaka za punovremenog pastora te zajednice.

Bogoslužju su nazočili mnogi gosti uključujući i predstavnike Saveza baptističkih crkava u RH: predsjednik Ivica Horvat i tajnik Željko Mraz koji je ujedno predvodio čin rukopolaganja. Poruku iz Biblije propovjedao je pastor BC Dubrava Teofil Mršić.

Pastor Mršić podsjetio je nazočne da smo kao kršćani pozvani na službu, ali da nas Bog u službu ne šalje bespomoćne i neopremljene. Naprotiv, Božja Riječ, sila Svetoga Duha i vladavina Isusa Krista u našim životima ono je što nas čini spremnima za svaku službu i duhovnu bitku. Ipak, jedno važno pitanje koje je pastor Mršić postavio bilo je – hranimo li se samo mrvicama sa stola ili smo duboko uronjeni u Riječ iz koje crpimo snagu?

Bogoslužju su glazbenim prilozima doprinijeli pastor BC Daruvar Ivan Špićak i đakon BC Mošćenica Simeon Goga.

U sklopu čina rukopolaganja pastori više mjesnih baptističkih crkava molili su za novog pastora, za njegovu obitelj i za njegovu zajednicu u Mošćenici.

Zajedništvo je nakon bogoslužja nastavljeno uz ručak i druženje u prostorijama BC Mošćenica.

Andrew-Peter Špičak, mnogima poznatiji po nadimku Andy, rođen je u Australiji u obitelji Franje i Đurđice Špičak. S 3 godine Andy, njegova dva brata i roditelji sele se u Hrvatsku gdje on od djetinjstva pohađa baptističku crkvu Sion u Siraču. Poslije obraćenja koje se dogodilo jedne nedjeljne večeri 1991. godine uključuje se u rad mladih u siračkoj crkvi i sudjeluje u širenju Radosne vijesti kroz misiju Evanđelje u svaki dom. 2001. godine vjenčao se sa Silvijom s kojom danas ima dvoje prekrasne djece – kćer Lanu i sina Davida. Iste godine seli se u Petrinju i uključuje se u rad crkve u Mošćenici gdje je vodio rad mladih, a kasnije je postao i đakon. Od 2012. godine je voditelj zajednice i predsjednik udruge Zelena dolina koja djeluje u sklopu BC Mošćenica. Zajedno sa suradnicima organizira, vodi i brine o kampu i duhovnim sadržajima koji se odvijaju u Zelenoj dolini. Godine 2022. upisuje studij teologije na Teološkoj biblijskoj akademiji u Krapini kako bi bio bolje osposobljen za službu i duhovni rad u crkvi.