Seminar o učeništvu

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Varaždin 29. travnja 2023. (IBA) - U organizaciji BC Emanuel Varaždin, u prostorima BC Mačkovec održan je seminar na temu 'Učeništvo kućnih grupa u današnjoj crkvi.' Seminar je vodio pastor Raul Todinca iz crkve Harvest Arad, Rumunjska. Seminaru su prisustvovali braća i sestre iz 13 različitih zajednica. Blagoslovljeno vrijeme bilo je provedeno u slušanju o važnosti učeništva kućnih grupa u današnjoj crkvi.

"Učeništvo je vrijeme provedeno s Isusom osobno i s drugim učenicima, gdje obični ljudi poprimaju vjeru, karakter i nesvakidašnje ponašanje Isusa." - rekao je Raul.

Model kućnih grupa o kojima je pastor Raul govorio nije tečaj ili program, nego zajedništvo kroz tjedno dijeljenje života gdje je svaki član crkve smješten u jednu od kućnih grupa i na takav način svaki član tjedno prima pastoralnu brigu, moli, služi, proučava Bibliju. Svačiji glas se čuje, crkva na tjednoj bazi jede zajedno i to je pravo mjesto za podizanje, odgajanje i prepoznavanje novih vođa. Ono beskompromisno u kućnim grupama je međusobno služenje i multipliciranje/umnožavanje. Kućne grupe su nesvakidašnje zajednice koje primjenjuju Božju riječ u svakodnevnom životu imajući stav brige i uzajamne službe jer smo odgovorni jedni za druge. 1. Korinćanima 12:26 "I ako trpi jedan ud, trpe zajedno svi udovi. Ako se slavi jedan ud, raduju se zajedno svi udovi." Seminar je trajao tri sata s dvije pauze.

Najveće ohrabrenje bilo je vidjeti veliku zainteresiranost svih prisutnih te činjenicu da su s riječima pohvale i zahvale učesnici krenuli u svoje domove znajući da imaju i mogu nadalje primjeniti kvalitetne materijale i sa seminara. Članovi crkve Emanuel vrlo su zahvalni vodstvu BC Mačkovec koje im je ustupilo njihov crkveni prostor za ovaj događaj.

Facebook stranica BC Emanuel, Varaždin

Predavanja seminara možete vidjeti samo preko ovih navedenih linkova:

Raul Todinca - Učeništvo kućnih grupa u današnjoj crkvi

Temelji

Praktični dio 1

Praktični dio 2. I Q&A