Svjetski dan molitve - Rijeka

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Rijeka, 5.studenog 2022. (IBA) - U Pastoralnom centru „Riječ i Život“ sestre su se pridružile tisućama sestara i žena cijeloga svijeta koje se ovih dana okupljaju i mole u sklopu Svjetskog dana molitve baptističkih žena potaknute stihom iz 2. Kor 2,14 „Hvala Bogu koji nas uvijek u Kristu vodi u pobjednosnom slavlju i koji po nama širi na svakome mjestu miris svoje spoznaje.“

Promišljale smo zajedno o poznavanju našega Gospoda čija je bit i priroda već sama po sebi neodoljiv miris. Na temelju Svetog Pisma podsjetile smo se nekih Božjih karakteristika: Bog nema granica, nikad se ne mijenja, On je svemoguć, sveznajuć, mudar, vjeran, dobar, pravedan, milosrdan, milostiv a nada sve, On je ljubav.

Mi smo pozvane biti nalik Isusu i širiti isti takav miris, miris koji se ne može kupiti ni u jednoj trgovini, nego se dobiva Njegovom milošću, snagom Svetoga Duha. Miris koji donosi život onima koji su beživotni. Bez obzira na stanje svijeta, izazove koji dolaze, konflikte oko nas, nalazimo pobjedu u donošenju Božje prirode – pravog znanja Boga u svaku situaciju. Bog će nas iskoristiti da donosimo njegov miris. To jer miris života koji ostaje i kad odemo.

I naša novčana sredstva koja smo prikupile za projekte ženskog rada Svjetskog saveza baptista su jedan od nijansi Bogu ugodnog mirisa, a namijenjena su siromašnim, nepismenim, izbjeglim, ostavljenim, žrtvama nasilja, našim sestrama i ženama Kanade, Papua Nove Gvineje, Azerbejđana, Jamajke, Mijanmara, Iraka i Kameruna. 

Edita Turinski