Molitva za ukrajinski narod

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 25. veljače 2022. (IBA) - U ranim jutarnjim satima 24. veljače 2022. ruska je vojska prešla granicu s Ukrajinom te započela vojnu kampanju na ukrajinskom teritoriju. U ovim trenucima, sa iznimnim žaljenjem zbog ovakvog razvoja situacije, pozivamo na zajedničku molitvu s kršćanima diljem svijeta za Božju intervenciju i prekid oružanih sukoba. Molimo i stojimo u solidarnosti s našom braćom i sestrama u Ukrajini te sa svim građanima Ukrajine pogođenim ovom tragedijom. 
U nastojanju da bolje razumijemo potrebe i moguće načine konkretne pomoći te iskažemo potporu i zabrinutost, pastori Željko Mraz i Filip Grujić ispred Saveza Baptističkih crkava u RH prisustvovali su Zoom sastanku Europske Baptističke Federacije.
Na tom je sastanku potpredsjednik Ukrajinskog Baptističkog Saveza, Igor Bandura, opisao situaciju u Ukrajini i prenio svoje iskrene zahvale za sve upućene molitve i poruke podrške. Ukrajinski su se baptistički vjernici organizirali po ključnim regijama, spremni da prime izbjeglice iz istočnog dijela zemlje u logističkim centrima organiziranim oko lokalnih baptističkih zajednica. Otvoreni su koridori humanitarne pomoći i šira baptistička zajednica organizira se kako bi pružila pomoć građanima Ukrajine. Vjerujemo da ćemo moći doprinijeti kako bismo umanjili patnju uzrokovanu ovim tragičnim sukobom. 
 
Igor Bandura za kraj je poručio okupljenima “Nastavite moliti za nas. Nastavite vjerovati da će se Bog proslaviti! Kao Ukrajinac želim reći kako ćemo pobijediti ali iznad svega želimo vidjeti Boga proslavljenoga kroz ovu situaciju!”