Mario Kushner rukopoložen za pastora

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Virovitica 15. prosinca 2019. (IBA) - U nedjelju poslijepodne, u Virovitici su se okupila braća i sestre iz crkava diljem zemlje (Zagreb, Držimurec, Bjelovar, Koprivnica, Daruvar, Požega, Nova Gradiška, i Krapina) radi svečanog rukopolaganja Maria Kushnera za pastora Saveza baptističkih crkava u Republici Hrvatskoj (SBCRH) i postavljanja u službu kao pastora BC Virovitica.

Nakon uvodnih molitava Miroslava Balint—Feudvarskog (pastor BC Radosne vijesti, Nova Gradiška) i Marka Peteka (pastor BC Držimurec/Strelec), program je vodio Nathanael Špičak (pastor BC Koprivnica).

Prigodnu propovijed s prisutnima je podijelio pastor Ivica Horvat (novi predsjednik SBC u RH) tumačeći Lk. 3:7–18. Poseban naglasak je stavio na radost koju može imati čovjek promijenjen evanđeljem. S obzirom na povod ovog susreta, novog je pastora pozvao na oponašanje poniznog primjera Ivana Krstitelja ističući da pozicija vladara pripada jedino Bogu. Na kraju, nakon isticanja činjenice da »u Kristu, ne živimo za Boga, nego s Bogom,« slušatelje je podsjetio da sol u soljenci nema funkciju, te da smo odgovorni radosno djelovati na širenju Božjeg kraljevstva.

Nakon službe Riječi, rukopolaganje su obavili mentori pastoralnog kandidata — Kornel Crnković (pastor BC Koprivnica), Miško Horvatek (pastor BC »Emanuel« Krapina) i Željko Mraz (glavni tajnik SBCRH). Također su se pomolili za pastora Kushnera i njegovu suprugu Elizabetu, njihovu službu, te zajednicu u Virovitici

Po činu rukopolaganja, svim prisutnima, ali posebno članovima BC Virovitica, obratio se pastor Mario Kushner riječima »Nisam savršen, ali takav pastir vam niti ne treba, jer ga imate u Kristu. Ne znam sve, ali znam gdje se može doznati. Obećavam vam da ću vam dati puno prilika da budete slični Bogu i strpljivo mi praštate.« Na kraju svojeg obraćanja prisutnima, kroz stih istaknut na propovjedaonici: »Ne boj se jer sam ja s tobom; Ne plaši se, jer sam ja Bog tvoj.« (Iz. 41:10a), izrazio je pouzdanje u Božje djelovanje u revitalizaciji BC Virovitica.

Za ugodnu glazbenu atmosferu su se pobrinuli braća i sestre iz BC Koprivnica, a svojim doprinosom je program obogatio i Ivan Špićak (pastor BC Daruvar). Nakon službenog dijela, zajedništvo je nastavljeno uz tople napitke i kolače.