Potpisan sporazum o suradnji

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Rijeka, 23. listopada 2019. (IBA) - U ime riječke baptističke crkva i udruge ‘Mladi za Krista (MZK),’ pastor Giorgio Grlj i nacionalni direktor MZK-a Ruben Sečen, potpisali su ugovor o suradnji i opremanju prostora za video produkciju.

Vizija udruge je da kroz biblijsku poduku, poučne intervjue, programe za djecu i tinejdžere putem dostupnih kanala distribucije (TV i internet) poruka Evanđelja dopre do najšireg kruga gledatelja. Direktor programa bit će Ivan Špoljarić. Prva faza radova započinje ovih dana, a očekivanje je da će biti gotova kroz nekoliko mjeseci, kako bi video produkcija mogla uskoro početi.

Prvi korak je jednodnevna video radionica u Pastoralnom centru ‘Riječ i život’, Primorska 2 u Rijeci. MZK te poziva, ako imaš ikakve veze sa snimanjem ili produkcijom videa, želiš nadograditi i proširiti svoje znanje, da se pridružiš radionici koja će se održati 9. studenoga, a vodit će ju Martin Ainsworth, stručnjak za medije i ravnatelj odjela za medije pri Internacionalnoj mreži Mladi za Krista. Sve što trebaš je prijaviti se najkasnije do 4. studenoga (broj mjesta je ograničen), doći i ponijeti opremu na kojoj želiš raditi (mobitel, ako je to sve što imaš). Prijave i info na mob 091/517-2419 (Ruben Sečen). 

Martin Ainsworth potječe iz profesionalne medijske pozadine. Pridružio se Youth for Christ-u International, 2013. godine nakon što se uključio u medijski projekt Azije i Pacifika, prepoznavši želju osoblja za profesionalnijim angažmanom. Sad mu je, kao direktoru medijske službe, uloga kreirati strategije i programe obuke osoblja koji pomažu mladima da se uključe u područje digitalne misije.

Na slici: Siniša Klem, Melanie Ivančević, Ruben Sečen (MZK), p. Giorgio Grlj i Teofil Sečen (BC Rijeka)