STEP-ovci iz cijeloga svijeta na Činti

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Činta, 24. – 31. kolovoza 2019. (IBA) - U kampu Činta na otoku Ugljanu održan je studentski kamp u organizaciji Studentskog evanđeoskog pokreta (STEP).

I ove je godine STEP organizirao ljetni kamp za studente, diplomande i mlade profesionalce. Kamp je okupio 60 mladih ljudi iz cijele Hrvatske kako bi zajedno promišljali o temi «Živjeti kao Božji narod». Svaki je dan jedan aspekt toga bio obrađen: poslušnost, ispravno razumijevanje, ispravni motivi, ispravan stav, ispravno djelovanje te uloga i naslijeđe Božje djece. Ideja iza teme bila je promišljati o tome što znači svakodnevno živjeti kao pripadnici Božjeg naroda, kao Kristovi sljedbenici. Sudionici su bili izazvani promišljati o tome kroz jutarnja biblijska proučavanja u grupama i ekspozicijske propovijedi koje su vodili članovi STEP tima, seminare koje su vodili internacionalni prijatelji te izazovna predavanja vanjskih suradnika.

Važan dio ovogodišnjeg kampa bili su internacionalni studenti i mladi koji u svojim zemljama služe u studentskim pokretima – Zimbabwe, Velika Britanija, Izrael, Švicarska i Norveška. Gosti su imali prilike podijeliti o tome kako oni praktično vide taj život kao Isusovih sljedbenika na svojim fakultetima, u svojim strukama, na svom poslu. Još jedna novina ove godine bio je poseban program za sve one koji više nisu studenti, koji je vodio Adrian Petrice iz IFES Graduate Impact projekta. Fokus tog programa bio je promišljati o teologiji rada, zašto je važno biti predan i izvrstan u svom radu, te kako svakodnevno praktično živjeti ono što znamo o Božjem karakteru.

Kao i svake godine, želja organizacijskog tima STEPa nije bila samo zabava i druženje, već i ozbiljan izazov svim mladima koji su prisustvovali kampu da rastu i uče u zajednici različitih ljudi, te da prihvate Božji poziv na iskorak u povjerenju i vjeri tamo gdje se nalaze.

Svi koji žele podržati ovaj projekt i omogućiti da bude organiziran i sljedeće godine mogu se obratiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.