Sastao se odbor Ženskog rada

SBC - Savez živih crkava ujedinjenih poslanjem i služenjem svojim lokalnim zajednicama

Zagreb, 10. ožujka 2019. (IBA) – U Zagrebu, u Baptističkoj crkvi Dubrava, ove se nedjelje sastao Izvršni odbor Ženskog rada kako bi razgovarao o predstojećoj godini i projektima i planovima koji se trebaju održati tijekom godine.

U želji da Bog vodi naše planove i razmišljanja, sastanak je započeo molitvom i kratkim promišljanjem o tome što je Božja volja za nas, kako nam je objavljena u njegovoj Riječi i kako smo pozvani izvršavati ju čak i u vremenima kada je teško i izazovno. Na radnom dijelu sastanka, razgovaralo se o projektu Obiteljski kamp, koji se već duži niz godina
događa u kampu Činta i koji je i dalje popularan i kod roditelja i kod djece. Ovogodišnji voditelj kampa bit će Timothy-Ivan Špičak uz pomoć Maje Nadaždi, a logistiku kampa vjerno vode Manuela i Zoran Veršec. Prijave za ovaj kamp, iako još nisu službeno najavljene, već su počele – kamp se željno očekuje!

Razgovor je prešao i na projekt ŽR – Bilten. Razgovaralo se o potrebi novih članova uredništva i mlađih žena voljnih priključiti se tom, što smatramo, bitnom projektu, kako bismo se kroz tiskanu riječ bolje povezale i ohrabrile na službu. Više o tome bit će riječi i u sljedećem broju Biltena, koji se očekuje krajem mjeseca ožujka.

Zbog prijedloga žena iz različitih crkava, razgovaralo se o mogućoj vikend konferenciji za vodeće žene i predstavnice baptističkih crkava koje se žele aktivnije uključiti u ŽR. Nadamo se da ćemo, ako budemo imale prilike organizirati konferenciju krajem ove godine, dobiti pozitivan odaziv naših sestara kako bismo zajedno promišljale o ženskom radu u Hrvatskoj te se počele pripremati za izbore za odbor ŽR koji se trebaju održati sljedeće godine.

Sastanak je završio molitvom da Bog vodi sve naše planove i upotrijebi nas u svojoj službi. Posebno želimo zahvaliti BC Dubrava, koja nam je ustupila svoj prostor kako bismo mogle održati sastanak.

Speranca Tomin